Μεγαλοπρεπής η 10η απονομή Βραβείων Προσωπικοτήτων 2018

“ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ 2018”

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, Δευτέρα 26 Μαρτίου, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, η ετήσια εκδήλωση “ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ 2018” με την 10η απονομή, η οποία ήταν μία συνδιοργάνωση της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης και της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιά.

Οι τιμώμενες προσωπικότητες βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στα Γράμματα, τον Πολιτισμό, το Κοινωνικό Έργο, την Δημοσιογραφία, και την Επιστήμη. Πολλά λαμπερά πρόσωπα από το χώρο του θεάματος μίλησαν για τους μεγάλους νικητές, ενώ η βραδιά είχε και αρκετά μουσικά δρώμενα, με την μουσική πανδαισία σε όλη την εκδήλωση, που μόνον ο καταξιωμένος Μαέστρος κ. Γιώργος Βενετσάνος, ξέρει να χαρίζει.

Ο πολυπράγμων Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης κ. Μουζακίτης και η αεικίνητη Γενική Διευθύντρια του Προέδρου της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης κ. Βούλα Μπάρδη, υποδέχθηκαν τους εκατοντάδες καλεσμένους με μεγάλη υπομονή και ευγένεια.

Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους εκλεκτούς καλεσμένους, είχαμαν την τιμή να είναι καλεσμένοι ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Αν. Αττικής κ. Παν. Αθανασόπουλος, για την Νέα Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού ο Αντιπρόεδρος κ. Γ. Παπαγεωργίου, ο κ. και η κα Λεμονίτση, ο κ. και η κα Γιαννόπουλου, ο κ. και η Κα Αθηνά Τρανούλη, η οποία βραβεύθηκε για την προσφορά της στην διεκδίκηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα, η δημοφιλής Δέσποινα Λεμονίτση, η οποία εκτός από το τραγούδι «Μαμά» που ερμήνευσε στο «The Voice”, χθες μάγεψε με την νέα της ερμηνεία «Η ζωή είναι αστεία», σε στίχους και μουσική του Μαέστρου και συμπολίτη μας Γιώργου Βενετσάνου, αποσπώντας ενθουσιώδη χειροκροτήματα.

Η λίστα των βραβευθέντων:

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Κατερίνα Χέλμη, Ηθοποιός
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Σπύρος Γιαννιώτης, Αργυρός Ολυμπιονίκης
ΔΙΕΘΝΕΣ: Κατερίνα Παναγόπουλου, Πρέσβειρα της UNICEF στο Σ.Ε.
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Δημήτρης Καραγιάννης-Ινστιτούτο «Αντίστιξη»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΥΠΟΥ: Νίκος Μπογιόπουλος, Δημοσιογράφος.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Τ.V: Σταμάτης Μαλέλης, Δημοσιογράφος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος ΕΒΕΑ.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Θοδωρής Αθερίδης, Σκηνοθέτης- Ηθοποιός
ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Τάκης Ζαχαράτος, Ηθοποιός-Παρουσιαστής
ΓΡΑΜΜΑΤΑ: Μαρία Βουτσίνου-Κικίλια, Καθηγήτρια Πανεπ/μίου Αθηνών
ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: Αθήνα Τρανούλη, Διεκδίκηση Μαρμάρων Παρθενών.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Επιχείρηση Βουράκη, 60 χρόνια λειτουργίας.

Επιπλέον δόθηκαν και 3 ΚΡΥΦΑ ΒΡΑΒΕΙΑ που ανακοινώθηκαν εκείνη τη στιγμή, το 1ο στην Βάσια Παναγοπούλου, το 2ο στον Γιώργο Λιβανό και το 3ο τον Μανώλη Ιωνά.