Μεθοδευμένη συγκάλυψη για το πόθεν έσχες του κ. Φλαμπουράρη

25.10.2015

Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για να βγάλουν λάδι τον ιδεολογικό μέντορα του πρωθυπουργού κ. Αλ. Φλαμπουράρη δεν έχουν ούτε αρχή, αλλά πολύ περισσότερο τέλος.

Τις απίστευτες αυτές μεθοδεύσεις ομολόγησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Βαρεμένος στο MEGA προκαλώντας τον ελληνικό λαό την ώρα κατά την οποία αυτός καλείται να πληρώσει τη πιο βαριά φορολογία που έχει επιβάλλει κυβέρνηση από την ίδρυση του κράτους.

Όπως ομολόγησε ο κ. Βαρεμένος ο κ. Φλαμπουράρης θα κληθεί να  καταθέσει νέο πόθεν έσχες για να καλύψει το παλιό από το οποίο προέκυπτε ότι, ενώ ήταν υπουργός είχε μετοχές της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, που έπαιρνε δουλειές από το δημόσιο

Ο κ. Βαρεμένος όμως δεν μπαίνει στο κόπο να απαντήσει,  ως πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής,  τι θα συμβεί ως προς τον έλεγχο του πόθεν έσχες που ο Αλέκος Φλαμπουράρης κατέθεσε τον Απρίλιο του 2015 και ουσιαστικά προεξοφλεί την κατάθεση νέου διευκρινιστικού πόθεν έσχες από τον κ. Φλαμπουράρη, το οποίο και θα ελεγχθεί κατά προτεραιότητα από ορκωτούς λογιστές, μέσα στο επόμενο διάστημα.

«Ο κ. Φλαμπουράρης περιλαμβάνεται σε εκείνους που θα κάνουν πόθεν έσχες τώρα και θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες αυτό, που θα κατατεθεί με βάση το νέο έντυπο» είπε ο κύριος Βαρεμένος σε τηλεοπτική του παρέμβαση. «Η απόφαση είναι ο έλεγχος για τον κ. Φλαμπουράρη να γίνει κατά προτεραιότητα, όμως δεν μπορώ να σας δώσω ημερομηνία για το μέχρι πότε θα έχει ολοκληρωθεί», πρόσθεσε.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως μια τέτοια διαδικασία προκαλεί εντυπώσεις καθώς το πόθεν έσχες που ήδη ο κ. Φλαμπουράρης έχει καταθέσει είναι δεσμευτικό και επομένως εκεί θα πρέπει να επικεντρωθεί ο σχετικός έλεγχος για να φανεί η νομιμότητα ή όχι και το κατά πόσο είχε δηλωθεί ή όχι η μεταβίβαση των μετοχών της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ και όχι σε ένα νέο πόθεν έσχες που θα «καλύπτει» τα πάντα.

Κάποιοι, λοιπόν, φαίνεται πως κοινοβουλευτικά προετοιμάζουν «σανίδα σωτηρίας» για τον εκτεθειμένο υπουργό Επικρατείας ως μη εκ του νόμου όφειλαν.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Βαρεμένος παρά την πίεση που δέχθηκε κατά την τηλεφωνική του συνέντευξη στο Mega, απέφυγε επιμελώς να απαντήσει εάν ο κ. Φλαμπουράρης ήταν υποχρεωμένος από το νόμο στο πόθεν έσχες του Απριλίου 2015 να συμπεριλάβει τη μεταβίβαση μετοχών που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2015. Μια μεταβίβαση που βάσει του νόμου είναι υποχρεωτικό να αναγραφεί στο τελικό πόθεν έσχες, πράγμα που δεν έγινε.