Μειώθηκε κατά 553 χιλ. ευρώ η σύμβαση με τον ιδιώτη εργολάβο για τα απορρίμματα στο Δήμο Ωρωπού

Μειώθηκε κατά 553 χιλιάδες ευρώ η σύμβαση των 6,5 εκ. ευρώ του Δήμου Ωρωπού με τον ιδιώτη εργολάβο για την αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και με την εντολή-απόφαση 325 του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κάτι που υπαγορεύει και ο νόμος 4479/2017. Για τη μείωση πάρθηκε ομόφωνη απόφαση στο Δ.Σ. Ωρωπού της 23ης Μαΐου.

Ο διαγωνισμός 3Κ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ, έχει ολοκληρωθεί και, ήδη, έχουν πιάσει δουλειά 10 από τους 58 νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους των οποίων έχουν εξεταστεί τα δικαιολογητικά. Οι υπόλοιποι 48 υπάλληλοι θα ενταχθούν σταδιακά στον τομέα καθαριότητας, αφού πρώτα εξεταστούν τα δικαιολογητικά τους, κάτι που αναμένεται να γίνει τους προσεχείς μήνες.

Επίσης έχουν επαναπροσληφθεί, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει, οι απολυμένοι συμβασιούχοι. Άρα ο Δήμος σταδιακά αποκτά πληρότητα προσωπικού για την αποκομιδή των απορριμμάτων  στον τομέα καθαριότητας.

Η αρχική σύμβαση 4412 /2016 με τον ιδιώτη, στηρίχτηκε στην υπόθεση ότι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη προσωπικού στον τομέα καθαριότητας θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2019. Η διαδικασία όμως ολοκληρώθηκε νωρίτερα. Σημειώνεται ότι στη σύμβαση αυτή προβλέπεται να μειωθεί κατά 50% το αρχικό τίμημα των 6,5 εκ., εφόσον προσληφθεί προσωπικό.

Ο επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας κ. Γιώργος Γιασημάκης παρουσίασε όλα τα στοιχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας απαντήσεις στο τι γίνεται με την ανακύκλωση και τις δεκάδες καταγγελίες-παράπονα Δημοτικών Συμβούλων αλλά και κατοίκων,  για ελλιπή  περισυλλογή των απορριμμάτων από τον ιδιώτη.

Πάντως ο Δήμαρχος, με γραπτή οδηγία του με αριθμό 326/2017, τοποθέτησε τους συμβασιούχους στον τομέα καθαριότητας στον οδοκαθαρισμό, κάτι που προβλέπεται να γίνεται από τον ιδιώτη, σύμφωνα με  τη σύμβαση.