Μεξικανική πατέντα: Οι μίνι μάσκες προστασίας για τη μύτη για χρήση σε εστιατόρια

Μια νέα μάσκα προστασίας από την Covid-19 που καλύπτει μόνον τη μύτη ανέπτυξαν ερευνητές στο Μεξικό προκειμένου οι χρήστες της να μπορούν ελεύθερα να τρώνε χωρίς να ανησυχούν για πιθανή διασπορά του ιού.

Οι ασυνήθιστες αυτές μάσκες, που φοριούνται κάτω από κανονικές και τις οποίες σχεδίασαν ερευνητές του Εθνικού Πολυτεχνείου του Μεξικό (IPN), παρουσιάστηκαν σε βίντεο που δείχνει έναν άνδρα και μία γυναίκα να απολαμβάνουν το γεύμα τους.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ορισμένοι χρήστες χαιρέτισαν την ιδέα σημειώνοντας ότι οι μάσκες αυτές θα μειώσουν όντως τη διασπορά του κορονοϊού, όμως κάποιοι άλλοι έσπασαν πλάκα με την ασυνήθιστη εμφάνισή τους. «Ε, όχι και νέα πατέντα. Οι κλόουν τις φορούν εδώ και χρόνια», έγραψε ένας εξ’ αυτών στο Twitter. «Ξέρω ότι είναι γελοίο, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, η μύτη περιέχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση υποδοχέων στους οποίους προσκολλάται ο κορονοϊός, άρα είναι καλύτερο απ’ το να μη φοράς καθόλου μάσκα όταν τρως».

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ, τα αρμόδια για την όσφρηση κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού αποτελούν βασική πηγή εισόδου για τον κορονοϊό, καθιστώντας σημαντική την κάλυψη της μύτης. Αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας συνιστά μάσκες που καλύπτουν όχι μόνον τη μύτη, αλλά και το στόμα και το πηγούνι για την καλύτερη προστασία από τον κορονοϊό.

newsbeast.gr