Μετά την καταιγίδα… ώρα ανασύνταξης για την Ν.Δ.

25.11.2015

Μετά την καταιγίδα φαίνεται ότι βγαίνει το ουράνιο τόξο στη Νέα Δημοκρατία, καθώς όλοι έριξαν νερό στο κρασί τους και χαμήλωσαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης για να μην οδηγηθεί η παράταξη σε διάλυση.

Παρά ταύτα πολλά θέματα είναι ακόμα ανοιχτά και πέρα από τους ευσεβείς πόθους υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα. Το  φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών που βύθισε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε εσωστρέφεια δημιουργώντας ανυπολόγιστη ηθική και πολιτική ζημιά.

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για ανακωχή φαίνεται πως είχαν οι παραιτήσεις τον Ευάγγελου Μεϊμαράκη από τη θέση του μεταβατικού προέδρου, αλλά και του γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκου από την προεδρία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Χρέη μεταβατικού προέδρου έως της κάλπες θα εκτελεί ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η επόμενη μέρα και μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τα σπαθιά μπήκαν στα θηκάρια τους κι ήρθε η ώρα των πράξεων. Χρειάζονται άμεσες αποφάσεις, ώστε και το κλίμα να αντιστραφεί και το κόμμα να βρει σύντομα τη κανονικότητά του. Πρώτο βήμα είναι η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ το μεσημέρι, όπου ανοιχτό παραμένει το ποιος θα είναι πλέον, ο Πρόεδρος της Επιτροπής που θα οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ανοιχτό θέμα η θέση του προέδρου της ΚΕΦΕ

Ανοιχτό παραμένει ακόμα ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει χρέη προέδρου της ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) μετά την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου. Ο Γιάννης Τραγάκης είναι ο επικρατέστερος (βάσει καταστατικού) και εφόσον το θελήσει θα αναλάβει πρόεδρος.

Στήριξαν Πλακιωτάκη

Ομόφωνα οι βουλευτές της ΝΔ που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση της ΚΟ, δήλωσαν τη στήριξή τους στο νέο μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη. Από την πλευρά του εκείνος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «προχωράμε συντεταγμένα και ενωμένα στην επόμενη ημέρα. Δίνουμε ηχηρή απάντηση ότι η ΝΔ είναι ενωμένη και η ΚΟ εγγυητής της ενότητας της παράταξης».

Κάλπες στις 13 Δεκεμβρίου-Αγώνας δρόμου για εταιρεία και διαδικασία
Στη Συγγρού πλέον θα επιδοθούν σε αγώνα δρόμου προκειμένου να μπορέσουν έως τις 13 Δεκεμβρίου (πιθανότερη ημερομηνία) έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, να στηθούν οι κάλπες και να διεξαχθούν ομαλά οι εσωκομματικές εκλογές μετά το φιάσκο της Κυριακής.
Ήδη αναζητείται η νέα εταιρεία που θα αναλάβει να τρέξε τη διαδικασία.