Μετά το Πάσχα η νέα Λεωφόρος Ποσειδώνος – Εικόνες από το εργοτάξιο του Φαληρικού Όρμου

Μετά το Πάσχα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία η νέα Λεωφόρος Ποσειδώνος, ενώ θα ξεκινήσει η κατεδάφιση της υφιστάμενης λεωφόρου και σταδιακά Καλλιθέα και Μοσχάτο θα ενωθούν με τη θάλασσα.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το notia.gr οι εργασίες γίνονται ταυτόχρονα σε 7 διαφορετικά σημεία ενώ, παράλληλα με την παράδοση της νέας παραλιακής, θα ξεκινήσει και η κατασκευή του οικολογικού πάρκου στην περιοχή του Μοσχάτου, έκτασης 220 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», το βασικό έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου είναι η μετακίνηση κατά 90 μέτρα προς τη θάλασσα της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο τμήμα μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Κηφισού και Συγγρού.

Για την ενοποίηση της πόλης με τη θάλασσα, η λεωφόρος καλύπτεται σε δύο σημεία με τούνελ μήκους 300 μέτρων, ενώ δημιουργούνται και δύο κάθετες γέφυρες, προεκτάσεις δρόμων της περιοχής προς τη θάλασσα. Το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή των κόμβων Συγγρού, Κηφισού και Παλαιού Φαλήρου, καθώς και τη δημιουργία νέων οδών πρόσβασης στις δραστηριότητες του Φαληρικού Ορμου.

Η ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου, από τον Κηφισό έως το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο θα αποκαταστήσει την επαφή του Νέου Φαλήρου, του Μοσχάτου και της Καλλιθέας με το παραλιακό τους μέτωπο, δημιουργώντας μια ενιαία ελεύθερη ζώνη πρασίνου.

Πηγή: kathimerini.gr