Μεταξόπουλος: Αν τα παιδιά μου ήθελαν να γίνουν τραγουδιστές θα τα έστελνα σε ένα ωδείο, όχι σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι

Τι ανέφερε ο χορευτής και χορογράφος για την κριτική που ασκεί στους φοιτητές του «στο House of Fame La Academia»

Στο πλατό της εκπομπής «Πάμε Δανάη» βρέθηκε καλεσμένος ο Πάνος Μεταξόπουλος το πρωί της Πέμπτης.
Ο χορευτής και χορογράφος ο οποίος έχει αναλάβει και χρέη Διευθυντή στη σχολή «House of Fame La Academia» μίλησε για τα παιδιά του, το ελληνικό ΜeΤoo αλλά και τους σπουδαστές και την κριτική που τους ασκεί.

«Περνάμε καταπληκτικά στο House of Fame La Academia. Μου αρέσει που μπήκα σε αυτή τη διαδικασία. Η τηλεόραση μου άρεσε πάντα, αλλά δεν έβρισκα πάντα την ευκαιρία να κάνω αυτό που με αντιπροσωπεύουν. Είναι πολύ όμορφο να έχεις να κάνεις με νέα παιδιά και τα όνειρά τους και το τι έχει βάλει ο καθένας στο μυαλό του. Όταν ξεκίνησα χορό είχα άλλη εικόνα για το χορό. Άλλαξε μετά η εικόνα μου για το τι θέλω να κάνω και τι να ακολουθήσω. Το ίδιο ισχύει και για αυτά τα παιδιά. Αυτό που θέλουν να κάνουν τα παιδιά είναι να γίνουν φίρμες, Η ουσία πίσω από αυτό είναι να βρουν μέσα από αυτό τον εαυτό τους και γιατί κάνουν ό,τι κάνουν», ανέφερε αρχικά ο Πάνος Μεταξόπουλος.

Στην συνέχεια ο Πάνος Μεταξόπουλος είπε: «Ακόμα και κάποιος που έχει έρθει για καθαρά τηλεοπτικούς σκοπούς, όταν έρθει στα δικά μου χέρια θα τον κάνω να σκεφτεί γιατί το κάνει. Θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του για να καταλάβει τι θέλει από αυτήν τη δουλειά. Θέλει να γίνει γνωστός ή κάτι άλλο; Έχω αντιμετωπίσει πολλά παιδιά που τα ενδιαφέρει μόνο η προβολή. Αλλά είναι όμορφη η στιγμή που μπορείς να μπεις στην ψυχή του άλλου και να δεις τι σκέφτεται και τι θέλει, και ας μην το καταφέρει ποτέ του. Από τη στιγμή που σε αφήνει να μπεις στην ψυχή του… Η κοινωνία θέλει όμορφα τσιτωμένα πρόσωπα, φουσκωμένα χείλη, φουσκωμένα οπίσθια και κάθομαι εδώ και λέω “τι κάνουμε;” . Εμένα μου αρέσουν οι διαφορετικοί άνθρωποι. Όταν κάποιος σου ανοίγει την πόρτα της ψυχής του, έχεις μεγάλη υποχρέωση να του βγάλεις το καλύτερό του».

«Νιώθω την ευθύνη που έχω όταν κρίνω ένα παιδί»

Μιλώντας για την κριτική που ασκεί στους μαθητές του, ο Πάνος Μεταξόπουλος είπε: «Έχει περάσει πολλές φορές από το μυαλό μου αν ένα όχι δικό μου, κλείνοντας την πόρτα σε ένα παιδί, είναι λάθος. Νιώθω την ευθύνη που έχω όταν κρίνω ένα παιδί. Έχω γνωρίσει πολλά παιδιά που αγαπούσαν πολύ τον χορό. Δεν έγιναν ποτέ καλοί χορευτές, αλλά έγιναν καλοί δάσκαλοι. Μαθαίνουν πώς θα οδηγήσουν κάποιον άλλο στο δρόμο που οι ίδιοι δεν κατάφεραν».
Ο Πάνος Μεταξόπουλος δέχθηκε ερώτηση και για τα talent shows – reality και την έκθεση που υπάρχει σε αυτά: «Από τη μία βλέπουμε τη ζωή των ανθρώπων σε ένα σπίτι. Από αυτή τη διαδικασία τα παιδιά περνούν μηνύματα προς τα έξω. Βλέπεις μια εικόνα της σημερινής κοινωνίας. Όταν μιλήσουμε για δουλειά, αυτά δεν υπάρχουν, το να ασχολείται κάποιος με την εικόνα του. Μπορούμε να κάνουμε πλάκα, αλλά όταν μιλάμε για δουλειά δεν μπορώ να κοροϊδέψω. Από τη μία λοιπόν τα παιδιά αυτά πληρώνουν την έκθεση, από την άλλη κερδίζουν πολλά. Αν τα παιδιά μου ήθελαν να γίνουν τραγουδιστές θα τα έστελνα σε ένα ωδείο, όχι σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι».

«Όπου υπάρχει άνθρωπος υπάρχει βρώμα»

Ο Πάνος Μεταξόπουλος μιλώντας για το ελληνικό #MeToo και απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο έπεσε από τα σύννεφα με όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα, είπε: «Έχω περάσει από νυχτερινό μαγαζί στη Νέα Υόρκη, έχω πάει σε όπερα, σε μεγάλα μπαλέτα στο εξωτερικό. Πάντα κάτι γινόταν. Πολλές φορές έβλεπα ανθρώπους που δεν αξίζουν να ανεβαίνουν. Είμαι τυχερός ίσως και λόγω του πατέρα μου. Από την άλλη, όπου υπάρχει άνθρωπος υπάρχει βρώμα.

Νιώθω άσχημα που ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο σε συνάνθρωπό του. Για αυτό και αγαπάω πολύ τα ζώα. Γίνεται κάτι σημαντικό στην εποχή μας. Όπως το ότι θα σε σταματήσει ένας αστυνομικός και πρέπει να στέκεσαι σούζα. Βλέπω πόσο διαφορετικά με αντιμετωπίζουν αυτοί που με γνωρίζουν και αυτοί που δεν με γνωρίζουν. Τρόμαξα όταν με σταμάτησε αστυνομικός που δε με γνώριζε. Ο καθένας όταν έχει εξουσία, είναι σημαντικό πώς τη χρησιμοποιεί».