Μεταφέρεται η λαϊκή Δηλεσίου στην Αγ. Γεωργίου

8.4.2016

Αμετακίνητο στην απόφασή του για μεταφορά της λαϊκής αγοράς του Δηλεσίου στην οδό Αγ Γεωργίου, από την πλατεία του οικισμού, παρέμεινε το Δημοτικό Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας, στη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 6 Απριλίου, μετά από αίτημα του Δημοτικού Συμβούλου κ. Λ. Μαυράκη να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση.

Το Δημοτικό Συμβουλίου είχε αποφασίσει τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς από την πλατεία του Δηλεσίου στην οδό Αγίου Γεωργίου, για λόγους που αφορούσαν τη λειτουργία της πόλης, καθώς δημιουργούνται σοβαρά συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ο Αντιδήμαρχος Σχηματαρίου κ. Ηλ. Δημητρίου υποστήριξε ότι «το πρόβλημα με τη λαϊκή στο Δήλεσι είναι το συγκοινωνιακό, καθώς παραλύει κάθε κίνηση στη περιοχή και λειτουργεί ανεξέλεγκτα το παραεμπόριο. Επίσης δημιουργείται μόλυνση από τα απορρίμματα που παραμένουν εκεί ,αλλά και από τα νερά των πάγκων των πωλητών ψαριών τα οποία ρίχνονται  στον αγωγό ομβρίων κι από κει απολύουν στη θάλασσα η οποία μολύνεται».  Υποστήριξε επίσης, ότι στη συγκεκριμένη λαϊκή  μετέχουν το καλοκαίρι 35-40 παραγωγοί και το χειμώνα 25.

Ο κ. Μαυράκης, συμμεριζόμενος τους προβληματισμούς της Δημοτικής Αρχής, ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μεταφορά της λαϊκής, εκτιμώντας ότι με συντονισμένες ενέργειες και μελέτη μπορεί να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Ο κ. Μαυράκης  από την πλευρά του υποστήριξε ότι «η μεταφορά της λαϊκής θα οδηγήσει στο μαρασμό της “γιορτής” που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στο κέντρο του οικισμού, καθώς οι πολίτες κατέβαιναν να ψωνίσουν και είχαν όφελος και όλα τα παρακείμενα καταστήματα. Αυτή η “γιορτή” θα χαθεί και μαζί σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία».

Επίσης επεσήμανε ότι  «το συγκοινωνιακό πρόβλημα, το οποίο επικαλείται η Δημοτική Αρχή, είναι ένα σοβαρό επιχείρημα που θα μπορούσε να ξεπεραστεί με μια συνολικότερη μελέτη  διευθέτησης της κυκλοφορίας. Άλλωστε πρόκειται για μια μικρή Δημοτική Ενότητα και η λύση μπορεί να εξευρεθεί μέσα από πνεύμα συνεννόησης και καλής πίστης».

Ακόμη ζήτησε να γίνει μελέτη για οργανωμένη λαϊκή, με θέσεις συγκεκριμένες για τους παραγωγούς, ονομαστικοποιημένες, ώστε να καταπολεμηθεί το παραεμπόριο που δρα ανεξέλεγκτα και να δημιουργηθεί σύστημα αποχέτευσης, ώστε να μην υπάρχει η όποια μόλυνση της περιοχής.

Παρά το γεγονός ότι  υπήρχε καθολική αντίδραση όλων των εργαζομένων παραγωγών,  οι οποίοι μάλιστα παρέστησαν στη συνεδρίαση και εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους για την αλλαγή χωροθέτησης της λαϊκής του Δηλεσίου, η συζήτηση ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει η απόφαση.