Μεταφέρεται σε άλλο κτίριο το Δημαρχείο Ωρωπού

6.7.2016

Σε ένα νέο ευρύχωρο και λειτουργικό χώρο θα μεταφερθεί σε περίπου ενάμιση χρόνο το Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου Ωρωπού μέσα στον οικιστικό άξονα της πόλης, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Πρόκειται για το κτίριο του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού στο χώρο πίσω από τη Λαϊκή Αγορά.

Όπως είναι γνωστό, από το Σεπτέμβριο το  1ο Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού θα μεταφερθεί στο νέο σχολικό συγκρότημα που κατασκευάζεται πίσω από το ανοιχτό Στάδιο Σκάλας Ωρωπού, με αποτέλεσμα το κτίριο που θα μείνει κενό και είναι ιδιοκτησία του Δήμου Ωρωπού να στεγάσει το Δημαρχείο.

Βεβαίως χρειάζονται να γίνουν οι αναγκαίες μετατροπές στο κτίριο, ώστε από σχολικό συγκρότημα να μετατραπεί σε Δημαρχείο και αυτό απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι την υλοποίησή του. Ήδη τα σχέδια είναι έτοιμα και έχει εξευρεθεί και η χρηματοδότηση.

Η Δημοτική Αρχή υπό τον Θ. Ρούσση  από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων της είχε θέσει ως στόχο την αναζήτηση χώρου για να στεγαστεί το Δημαρχιακό Κατάστημα της πόλης, ο οποίος να είναι αντάξιος της ιστορίας του Δήμου. Και ο χώρος αυτός κρίθηκε ο πλέον κατάλληλος σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι σκέψεις του Δημάρχου είναι να συγκεντρωθούν εκεί όλες οι υπηρεσίες του Δήμου,  ώστε οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται, ενώ και το οικονομικό όφελος θα είναι τεράστιο για το Δήμο.

Αύριο, 7 Ιουλίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού θα ληφθεί η απόφαση για την τελευταία παράταση της μίσθωσης του υπάρχοντος κτιρίου που χρησιμοποιείται για δημαρχείο στη Λεωφόρο Σκάλας Ωρωπού – Χαλκουτσίου.

Η μεταφορά του Δημαρχείου θα σημάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, και μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων για την ιστορική περιοχή των φυλακών Ωρωπού μέχρι και το λιμάνι. Η περιοχή θα αλλάξει όψη και θα αποκτήσει την πρέπουσα αξία, ώστε να γίνει το κέντρο του Δήμου.

Βεβαίως η «Άποψη τώρα» διατηρεί σταθερή θέση ότι στο χώρο των Φυλακών θα πρέπει να δημιουργηθεί το επίσημο γραφείο του Δημάρχου με την αναπαλαίωση του κεντρικού κτιρίου και οι υπόλοιποι χώροι να ανακαινιστούν και να γίνουν  χώροι πολιτιστικής δημιουργίας. Να μετατραπεί δηλαδή σε χώρο αντίστοιχο με το Γκάζι στο Δήμο Αθηναίων.

Το πρόβλημα είναι γνωστό. Ο χώρος ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης και απλά στην παρούσα φάση δίνεται προς χρήση. Δεν ανήκει στο Δήμο. Μπορεί όμως να γίνει μια μακροχρόνια σύμβαση παραχώρησης, κάτι που θα είναι και προς όφελος  του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά πρωτίστως της ανάπτυξης του τόπου και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.