Μετεκλογικό απολογισμό κάνει ο Λαφαζάνης

20.10.2015

 

 

Την επόμενη μέρα του κόμματός της Λαϊκής Ενότητας, μετά την αποτυχία του να μπει στη Βουλή κατά τις πρόσφατες Εθνικές εκλογές, παρουσίασε ο Παν. Λαφαζάνης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη κατάμεστη αίθουσα του Cine Κεραμεικός, παρουσία πολλών στελεχών του κινήματος, όπως των κ.κ. Στρατούλη, Ήσυχου, και των κυριών Βαλαβάνη, Μπόλαρη.

 

 

Ο κ. Π. Λαφαζάνης στη πρώτη αυτή μετεκλογική συγκέντρωση του ΛΑΕ έκανε λόγο για νέα αρχή και νέα δυναμική αφετηρία υπογραμμίζοντας πως αυτή η συγκέντρωση δεν είναι μια συγκέντρωση ηττημένων. Είναι μια συγκέντρωση γενναίων και αποφασισμένων.

 

 

«Η σημερινή συγκέντρωση μας έρχεται να δείξει σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ότι όχι μόνο δεν τελειώσαμε, αλλά και ότι από πολλές απόψεις κάνουμε μια νέα αρχή, είμαστε σε νέα δυναμική αφετηρία. Χάσαμε μια εκλογική μάχη αλλά δεν χάσαμε τον πολιτικό πόλεμο» τόνισε.

 

 

Επεσήμανε ότι «Αντίθετα ο πολιτικός πόλεμος με το μνημονιακό κατεστημένο είναι μπροστά μας. Και αυτόν τον πόλεμο όχι μόνο θα τον συνεχίσουμε αλλά και θα τον εντείνουμε και θα τον κερδίσουμε»

 

 

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας έστεψε τα πυρά του κατά του πρώην συντρόφου του  Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «με τις εκλογές εξπρές είχε ένα και μοναδικό στόχο: τη Λαϊκή Ενότητα» και συνεχίζει «Ο εφιάλτης του Τσίπρα ήταν να επισπεύσει τις εκλογές ώστε να μην προλάβει η ΛΑ.Ε να οργανωθεί στοιχειωδώς και να δώσει με στοιχειώδη επάρκεια την εκλογική μάχη. Γιατί τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα, όσο και οι μνημονιακές δυνάμεις αλλά και τα ξένα και εγχώρια κατεστημένα, ξέρουν πολύ καλά ότι η απειλή για το σύστημα τους είναι μια και μόνη: η Λαϊκή Ενότητα» . Επισήμανε ακόμη πως «η εκλογική νίκη του Τσίπρα δεν θα οδηγήσει σε μακροημέρευση την κυβέρνηση του και γρήγορα μπορεί να αποδειχθεί μια εφήμερος Πύρρειος νίκη».

 

 

«Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε μπροστά για να ανοίξουν παλιά και νέα μεγάλα μέτωπα για την επιβίωση του λαού μας. Πρώτα απ’ όλα θα είμαστε μπροστά στο μεγάλο μέτωπο ενάντια στη λιτότητα, την φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία” είπε ο κ. Λαφαζάνης τονίζοντας πως «Ξεκινάμε ένα μεγάλο αγώνα για τη στήριξη μισθών και συντάξεων, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την υποστήριξη των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης».

 

 

Ο Πρόεδρος της ΛΑΕ υπογράμμισε ακόμη πως «δεν είναι καθόλου μονόδρομος η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Μονόδρομος είναι η έξοδος από αυτήν για να ανασάνει η χώρα και κυρίως είναι μονόδρομος για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα ριζοσπαστικό φιλολαϊκό, παραγωγικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα με σοσιαλιστικό ορίζοντα» και επανέλαβε πως «το εθνικό νόμισμα δεν οδηγεί τη χώρα σε καταστροφή. Αντίθετα, το εθνικό νόμισμα είναι αναντικατάστατο εργαλείο για να δώσουμε στην οικονομία στοιχειώδη προστασία και κυρίως ισχυρή ρευστότητα προκειμένου να στηρίξουμε την παραγωγή και τα εισοδήματα και να μειώσουμε δραστικά την ανεργία».

 

 

Ο κ. Λαφαζάνης κατέληξε στέλνοντας ένα μήνυμα  αισιοδοξίας λέγοντας ότι «μπορούμε σύντομα να αλλάξουμε και να ανατρέψουμε το πολιτικό τοπίο. Ξεκινάμε μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική αντεπίθεση παντού».