Μεϊμαράκης από Έβρο: Εκπτώσεις στα εθνικά θέματα δεν μπορεί να γίνουν

17.11.2015

Εκπτώσεις στα εθνικά θέματα δεν μπορεί να γίνουν, έστω κι αν η χώρα βρίσκεται σε κρίση δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Β. Μεϊμαράκης από τον Έβρο με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Τουρκία.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει οικονομική κρίση, υπάρχει κρίση αξιών. Αλλά για τα εθνικά ζητήματα, είναι γεγονός ότι υπάρχουν κατακόκκινες γραμμές, από τις οποίες δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Εάν η οικονομία ανακάμψει ο μισθός και η σύνταξη μπορούν να ξανά αυξηθούν. Τα εθνικά θέματα άμα στραβώσουν -το έχει αποδείξει η ιστορία- είναι δύσκολο να τα ξανά λύσουμε».

Γι’ αυτό είπε «θα πρότεινα με ψυχραιμία και σύνεση»,  και πρόσθεσε «ο Πρωθυπουργός να θέσει τα συγκεκριμένα ζητήματα που πρέπει στην Τουρκία. Να προσπαθήσουμε από κοινού να αλλάξουμε την  Ευρωπαϊκή πολιτική, ώστε τα hot spots να γίνουν και οι πρόσφυγες να ταυτοποιούνται στην Τουρκία. Και να σταματήσει το δουλεμπόριο που γίνεται αυτή τη στιγμή. Να σταματήσουν και οι πνιγμοί των αθώων και απελπισμένων ανθρώπων».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε «Πιστεύω ότι η ταυτοποίηση στην Τουρκία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν ακρογωνιαίο λίθο της Ευρωπαϊκής πολιτικής, με την υποδομή και τα χρήματα που απαιτούνται να έχει η Τουρκία για να βοηθηθεί στην προσπάθεια αυτή».

Και κατέληξε λέγοντας «Επιμένω και στην άποψη ότι πρέπει και ο ΟΗΕ να ενημερωθεί γιατί η συντριπτική πλειοψηφία είναι πρόσφυγες πολέμου. Οπότε πρέπει να συνεννοηθούμε στο πλαίσιο και του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Και να μπορέσουμε να έχουμε μια καλή και ειρηνική συναδέλφωση και συμβίωση με γείτονες οι οποίοι, πολλές φορές, είναι δύστροποι και προκαλούν χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν βοηθά την ειρηνική συμβίωση που η Ελλάδα τουλάχιστον επιθυμεί να έχουμε».