Μεϊμαράκης από Χίο: “Τα εθνικά θέματα δεν παζαρεύονται”

11.11.2015

«Τα  εθνικά θέματα δεν παζαρεύονται. Αποτελούν κόκκινη γραμμή». Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από τη Χίο,  όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την  απελευθέρωση του νησιού από τον τουρκικό ζυγό.

Ο  κ. Μειμαράκης ανέφερε ότι «Βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ για να τιμήσουμε εκείνους οι οποίοι έδωσαν το αίμα τους για να μείνει η χώρα ελεύθερη. Απελευθέρωσαν το μαρτυρικό νησί της Χίου».

Και πρόσθεσε «Και αντλούμε δύναμη και κουράγιο από αυτούς. Τους έχουμε ως παράδειγμα για να αντιμετωπίσουμε και σήμερα, ενωμένοι, τη μεγάλη κρίση που περνάμε. Πιστεύω ότι μπορούμε με κοινωνική συνοχή, με έναν άλλο δρόμο που πρέπει και μπορούμε να ακολουθήσουμε, να ξεπεράσουμε την κρίση».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη Χίο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία λέγοντας «επιθυμούμε να ζήσουμε ειρηνικά μαζί τους, να έχουμε μια συναδέλφωση και μια αγαπημένη συμβίωση. Και πρέπει αυτό να το καταλάβουν, γιατί πολλές φορές δυστροπούν, προκαλώντας μας. Ελπίζω ότι έχει γίνει απόλυτα κατανοητό ότι, παρότι υπάρχει κρίση οικονομική, ίσως και κάποιων αξιών και αρχών, εντούτοις τα εθνικά μας θέματα δεν παζαρεύονται. Αποτελούν κόκκινη γραμμή για μας. Και εκπτώσεις δεν πρόκειται να γίνου».

Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «αυτό, πρώτα απ’ όλα, πρέπει να το καταλάβουν και οι ξένοι. Και να το πει έτσι ο Πρωθυπουργός σε όποιον συνομιλητή έχει».