Μεϊμαράκης: Βόμβα το μεταναστευτικό

21.10.2015

 

Την έντονη αντίδραση της στο περιεχόμενο του κειμένου για το προσφυγικό το οποίο συζητήθηκε, σήμερα, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη Μαδρίτη εξέφρασαν ο Πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας κ. Ευ. Μειμαράκης και η ελληνική αντιπροσωπεία, καθώς δεν κάλυπτε τις θέσεις της χώρας μας η οποία κατά κύριο λόγο πλήττεται από το προσφυγικό ρεύμα.

 

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου έγινε συζήτηση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα.

 

 

Ο κ. Μειμαράκης μετά το πέρας και την ολοκλήρωση της Συνόδου του ΕΛΚ ανέφερε: «Συμφωνήσαμε για μια καταρχήν εισήγηση στη Σύνοδο Κορυφής και θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη συζήτηση στο συνέδριό μας, τον επόμενο μήνα ».

 

 

Σημείωσε με έμφαση ότι «Όλοι παραδεχόμαστε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Είναι μια βόμβα, η οποία είναι έτοιμη να εκραγεί. Η Ελλάδα, η Ιταλία και άλλες χώρες έχουν τεράστιο πρόβλημα. Τα ανέπτυξα αυτά στη Σύνοδο και έγιναν απολύτως κατανοητά».

 

 

Ο κ. Μειμαράκης κατέληξε λέγοντας ότι «Πιστεύω, λοιπόν, ότι η Σύνοδος Αρχηγών θα μπορέσει καταρχήν να έχει μια εισήγηση, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να αποκτήσουμε ευρωπαϊκή πολιτική, που θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά το πρόβλημα».

 

 

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Σαμαράς στη Σύνοδο του ΕΛΚ για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες είχε αποδεχτεί όρους αρνητικούς για τη χώρα μας, κάτι το οποίο απέτρεψε τώρα ο κ Μειμαράκης