Μεϊμαράκης: Είναι τιμή μου να έχω τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή

17.12.2015

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας σήμερα στον ‘’ΑΝΤ1’’ και την τηλεοπτική εκπομπή ‘’Καλημέρα Ελλάδα’’, με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, κατήγγειλε την κυβέρνηση τονίζοντας ότι είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός να περιμένει τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία και πρόσθεσε:

«Σε τι την ενοχλεί (την κυβέρνηση) το τι κάνει η Νέα Δημοκρατία; Αυτή έχει νωπή εντολή να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, ας πάει να το εφαρμόσει. Δεν έχει κανένα λόγο να περιμένει τη Νέα Δημοκρατία  και θεωρώ μάλιστα έντονο πολιτικό τυχοδιωκτισμό το να μην προχωράει το κυβερνητικό της πρόγραμμα δήθεν γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει πρόβλημα. Ένα και ένα κάνουν δύο. Για να το ξεκαθαρίσω. Άρα, έχει την κυβερνητική του πλειοψηφία, έχει νωπή λαϊκή εντολή, έχει το πρόγραμμά της άρα ας πάει να το εφαρμόσει. Μην λέει πάω το ασφαλιστικό πιο πίσω γιατί περιμένω τη Νέα Δημοκρατία γιατί και να την περιμένει τη Νέα Δημοκρατία όχι θα του πει η Νέα Δημοκρατία και τότε και τώρα. Κατά συνέπεια μπορεί να τα προχωρήσει».

Αναφερόμενος στην ανανέωση τόνισε ότι δεν είναι ζήτημα ηλικιακό, αλλά ζήτημα ιδεών. Υπογράμμισε ότι και ο κ. Τσίπρας νέος είναι, αλλά απέτυχε και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Για Πρωθυπουργός, κατά τη γνώμη μου, απέτυχε, ατύχησε. Ήταν ένα πείραμα για τους Έλληνες. Και απέδειξε κιόλας ότι όσο άπειρος είσαι και πας να διαχειριστείς ζητήματα πολύ σοβαρά όπως είναι σήμερα, τόσο πιο μεγάλο πείραμα κάνει ο πολίτης που σε επιλέγει. Ο κ. Τσίπρας έκανε λάθος και μας τα λέει όλα σήμερα. Λάθος στο Βαρουφάκη. Λάθος στη Κωνσταντοπούλου. Λάθος στις επιλογές προσώπων. Λάθος πολιτικές».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις επανέλαβε ότι θεωρεί τιμή του που έχει τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή και κάλεσε τους Νεοδημοκράτες να πάνε να ψηφίσουν την προσεχή Κυριακή. Αναφερόμενος στη στάση της Νέας Δημοκρατίας το περασμένο Καλοκαίρι υπογράμμισε τις βασικές αρχές στη χάραξη πολιτικής και τόνισε:

«Η Κεντροδεξιά σε όλη την Ευρώπη θέτει πάντα πάνω από τα προσωπικά και κομματικά  συμφέροντα το εθνικό συμφέρον.  Υπάρχει ο δρόμος που λέει ‘’όχι σε όλα’’ και ο δρόμος, που λέει ‘’ναι σε όλα’’. Και υπάρχει και ο δρόμος της σύνεσης, του μέτρου, της μετριοπάθειας, ο εθνικός δρόμος που είναι ο μεσαίος δρόμος, που πρέπει να δούμε σε ποια ζητήματα βοηθάμε τη χώρα, μαζί με το οποιοδήποτε άλλο κόμμα, είτε είναι κυβέρνηση, είτε όχι, είτε είναι αριστερό είτε είναι το οτιδήποτε».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις επεσήμανε ότι άλλο διάσπαση και άλλο αποχώρηση προσωπικοτήτων. Απέκλεισε το ενδεχόμενο διάσπασης, υπογράμμισε ότι ο ίδιος ως Πρόεδρος του Κόμματος δεν θα δώσει σε κανένα τη δυνατότητα, τη δικαιολογία να αποχωρίσει και πρόσθεσε:

«Τα μεγάλα κόμματα εξουσίας δύσκολα έχουν διασπάσεις με την έννοια ότι σου φεύγει ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων. Αντιθέτως, θα έλεγα ότι τα κόμματα εξουσίας έχουν αποχωρήσεις προσωπικοτήτων που όμως δεν ξέρουμε αν αυτές έχουν μεγάλη αποδοχή στην κοινή γνώμη και στους ψηφοφόρους».