Μεϊμαράκης: Επικίνδυνος ο Φίλης, να τον αποπέμψει ο Τσίπρας

4.11.2015

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Παιδείας κ. Ν. Φίλη για τις δηλώσεις του εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στα όσα για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει ως εθνικά επικίνδυνο.

Ο κ. Μειμαράκης τόνισε ότι  «Θέλω να ξεκαθαρίσω από εδώ ότι οι δηλώσεις Φίλη μου προξένησαν ιδιαίτερες εντυπώσεις. Και τα σενάρια στα οποία αναφέρθηκε ο κύριος Φίλης μπορούμε να πούμε ότι είναι αρκετά. Πρώτον ότι τα πιστεύει γιατί είναι απαίδευτος. Δεύτερον ότι θέλει να δημιουργήσει ένα θέμα για να σκεπάσει επικοινωνιακά τα δύσκολα μέτρα που πάνε να περάσουν. Και τρίτο και χειρότερο ότι πάει να δημιουργήσει “καλό κλίμα”, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία, για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, όπως αυτή ανακοινώθηκε μετά τις εκλογές που κέρδισε ο Ερντογάν. Αυτά είναι επικίνδυνα» και πρόσθεσε

«Εάν τα πιστεύει αυτά που λέει, δικαίωμά του, αλλά δεν κάνει για υπουργός Παιδείας, πρέπει να φύγει. Εάν το λέει για επικοινωνιακούς λόγους, είναι επίσης επικίνδυνος και δεν πρέπει να φύγει μόνο αυτός. Πρέπει και ο Πρωθυπουργός να πάρει ξεκάθαρη θέση. Εάν πάλι το λέει στέλνοντας μήνυμα στους Τούρκους, του απαντάμε ότι μπορεί να βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση, αλλά εκπτώσεις στα Εθνικά θέματα οι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε. Δεν θα αφήσουμε να παραγραφεί και να καταγραφεί διαφορετικά η Ελληνική ιστορία».

Ο κ. Μειμαράκης έκανε λόγο για επικίνδυνα εθνικά παιχνίδια λέγοντας «Βλέπω λοιπόν ότι αυτοί προχωράνε και σε κάποια επικίνδυνα εθνικά παιχνίδια. Είχαμε τη θεωρεία των παιγνίων στα οικονομικά με τον Βαρουφάκη, βλέπω τώρα να έχουμε άλλα εθνικά παιχνίδια με τον κ. Φίλη. Εγώ θα περιμένω ακόμα κάποιες μέρες. Για να πάρει θέση ο Πρωθυπουργός. Και να πάρει θέση και ο Κοτζιάς, ο υπουργός Εξωτερικών. Και να πάρει θέση και ο υπουργός Αμύνης, ο Πάνος Καμμένος. Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα για να κάνουν το παγόνι, για να κάνουν την πάπια».

Και κατέληξε «Εμείς ήδη καταθέσαμε ερώτηση στον Πρωθυπουργό, με εκλεκτό συνάδελφο βουλευτή. Για να έρθει ο Πρωθυπουργός στη Βουλή να απαντήσει. Θα δούμε αν θα έρθει. Αλλά και αν δεν έρθει, να ξέρετε θα τον σύρουμε για τα Εθνικά θέματα να έρθει στη Βουλή και να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει, για να γνωρίζουμε οι Έλληνες πολίτες πως θα προχωρήσει η χώρα. Δεν μπορεί πίσω από το χρέος, από την οικονομική πολιτική να κάνει κρυφές συναλλαγές και να έχει κρυφή ατζέντα για όλα αυτά τα ζητήματα».