Μεϊμαράκης: Η Κυβέρνηση προχωρά με βήματα χελώνας

3.11.2015

Η κυβέρνηση προχωρά με ρυθμούς χελώνας σε σωστά ζητήματα αλλά στα περισσότερα με λανθασμένες αποφάσεις τόνισε από τον Πύργο της Ηλείας είναι περισσότερα τόνισε  ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στη Πελοπόννησο

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε σε συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο του Πύργου και όπως τόνισε, «πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 1974 παρατηρείται μία αγωνία των πολιτών για το αύριο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ανάδειξη νέας κυβέρνησης».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε στην συνέχεια, ότι «οι έλληνες και οι ξένοι δεν εμπιστεύονται την πορεία που έχει χαράξει η κυβέρνηση και βλέπω τους πολίτες να σκέφτονται πως θα προχωρήσουν στο δρόμο που θα μας βγάλει από την κρίση, αφού βλέπουν όλο και περισσότερο, ότι δεν βγαίνουμε από την κρίση»

Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «προχωράμε με ρυθμούς χελώνας στα σωστά ζητήματα, αλλά στα περισσότερα προχωράμε με λανθασμένες αποφάσεις.»

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως «οι πολίτες αισθάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ υφάρπαξαν την ψήφο μια μερίδας πολιτών και τους έδωσαν πλειοψηφία».

Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι «πολλοί έλληνες αισθάνονται ότι κακώς πήγαν στην αποχή, διότι μέσω της αποχής τούς έδωσαν το περιθώριο να ερμηνευθεί πολύ υψηλότερα η ψήφος του 17,5 % του 50% του εκλογικού σώματος». Γιατί όπως είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, «αυτό έχει σήμερα η κυβέρνηση».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλλιεργήσει μία σύγχυση σχετικά με το μνημόνιο, ενώ πρόσθεσε ότι από τον Ιανουάριο σχεδίαζαν εκλογές για Σεπτέμβριο, για αυτό και μετέθεσαν τις πληρωμές των πολιτών από τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τον Β.Μεϊμαράκη «η κυβέρνηση ήθελε να φορτώσει τα πάντα στο παρελθόν και σχεδιασμένα μας πήγαιναν σε εκλογές».

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές εξέφρασε την αντίθεσή στην πραγματοποίηση της τηλεμαχίας, λέγοντας πως «η τηλεμαχία δεν μας βοηθάει, γιατί ενέχει ένα στοιχείο αντιπαράθεσης» και όπως τόνισε «αντιπαράθεση έχουμε με τα προβλήματα και με αυτούς που θα τα διαχειριστούν».

Όσον αφορά στην προεκλογική περίοδο σημείωσε πως «αυτή η διαδικασία μας φέρνει πιο κοντά, μας δίνει μια ανάσα και μια ευκαιρία να συζητήσουμε αμέσως μετά από μία εκλογική ήττα».

Ο ίδιος εξέφρασε την αντίθεσή του για τον τρόπο ανάδειξης του προέδρου του κόμματος, λέγοντας πως πρέπει να αλλάξει μετά την ολοκλήρωση των εκλογών.

«Δεν είναι δυνατό ο κάθε νεοδημοκράτης που έχει σταθεί στο κόμμα στις ήττες στις λύπες και έχει δώσει αγώνες, να εξισώνεται με τον κάθε περαστικό που μπορεί να είναι μηχανισμός και να έλθει επί τούτου και να επιλέξει τον αρχηγό τον δικό μας.»

Καταλήγοντας τόνισε, ότι «αυτά που μας τραυμάτισαν πρέπει να τα αφήσουμε πίσω».