Με αέρα νίκης τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιώργου Γιασημάκη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με μια πρωτοφανή συγκέντρωση σε παλμό και πάθος, με μια συγκέντρωση ορόσημο και  δυναμισμό, ο Δήμαρχος Ωρωπού  Γιώργος Γιασημάκης πραγματοποίησε, το βράδυ της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου,  τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του στα Νέα Παλάτια.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, οι οποίοι χαιρέτησαν την συγκέντρωση στέλνοντας μήνυμα στήριξης στο Γιώργο Γιασημάκη.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης στην ομιλία του, μετά την τελετή του αγιασμού, έκανε μια αναδρομή της τετραετίας που πέρασε, αναφερόμενος στο τι παρέλαβε, πριν από τέσσερα χρόνια και πως έφτασε ο δήμος, σήμερα, να έχει φτάσει στο θαύμα της, πλήρους, ανασυγκρότησης και αλλαγής σε όλα τα επίπεδα.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «Παραλάβαμε ένα δήμο χρεοκοπημένο και αναξιόπιστο, στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και της πολιτικής εξαφάνισης. Ένα δήμο  που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί ούτε στα αυτονόητα. Ένα δήμο που είχε γίνει το αποπαίδι της Αττικής. Χωρίς αναπτυξιακό πλάνο, χωρίς διεκδικήσεις, χωρίς δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης. Ένα δήμο δέσμιο των πολιτικών βλέψεων και επιδιώξεων κάποιων που είχαν οδηγήσει την κοινωνία σε αδιέξοδο. Σε ένα δόμο χωρίς επιστροφή».

Και συνέχισε λέγοντας «Μέσα από αυτές τις δυσκολίες πετύχαμε ένα τιτάνιο έργο ανασυγκρότησης.  Το μεγαλύτερο έργο μας είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας και του κύρους του δήμου μας». Επισήμανε επίσης ότι «Κάποιοι που, σήμερα,  χέρι – χέρι ευαγγελίζονται την σωτηρία του δήμου, φρόντιζαν για πολύ καιρό, ο δήμος να μην μπορεί να διοικηθεί. Να μην μπορεί να πάρει αποφάσεις και να μην μπορεί να προχωρήσει άμεσα σε απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις».

«Παράλληλα» είπε «είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία προστατεύοντας την ανθρώπινη ζωή. Μείναμε όρθιοι στα πόδια μας Κι αρχίσαμε να μαθαίνουμε να περπατάμε στις νέες συνθήκες»

«Δουλέψαμε σκληρά μεθοδικά για να λύσουμε χρόνια προβλήματα.  Σήμερα έχουμε εξασφαλίσει τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που έχουν υπάρξει ποτέ στο Δήμο Ωρωπού πάνω από 100 εκατ. ευρώ» είπε ο κ. Γιασημάκης , υποσχόμενος ότι «Το 2028 θα έχει ισόρροπη ανάπτυξη χωρίς διακρίσεις».

Ο Δήμαρχος Ωρωπού άσκησε δριμεία κριτική στους πολιτικούς του αντιπάλους λέγοντας ότι «Αυτό το μεγάλο έργο μας είναι και η αιτία που σήμερα συνασπίστηκαν απέναντι μας,  οι πιο μεγάλοι και ορκισμένοι εχθροί, προκειμένου να διεκδικήσουν και να καρπωθούν όλα αυτά τα σημαντικά που εμείς με τεράστιο αγώνα εξασφαλίσαμε. Αυτοί που μέχρι εχθές αντάλλαζαν κατηγορίες σε ακραίο επίπεδο, αυτοί που αντάλλασσαν μηνύσεις με κατηγορίες για σύσταση συμμορίας αυτοί που το μόνο που επιθυμούσαν και επιθυμούν είναι το προσωπικό τους κέρδος αδιαφορώντας για αξίες για ιδέες, για σχέδιο, για το μέλλον Αυτοί τέλος που σε λίγες μέρες ο λαός του Ωρωπού γνωρίζοντας τις επιδιώξεις και τα  καταστροφικά σχέδια τους  θα καταδικάσει ακόμα μια φορά,  στέλνοντας τους για ακόμα μια φορά στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας αυτού του τόπου. Συνεταιρίστηκαν λοιπόν για να σφετεριστούν όλα όσα εμείς ενωμένοι πετύχαμε χωρίς βέβαια να έχουν καμία ελπίδα να το πετύχουν Έφτασαν ακόμα στο σημείο να χρησιμοποιούν ακόμα και τα παιδιά μας του σχολείου προκειμένου να πείσουν τους πολίτες πως τίποτα δεν λειτουργεί και πως εμείς έχουμε εγκαταλείψει τα σχολεία του δήμου, μεγάλο ολίσθημα. Απαράδεκτη συμπεριφορά μικροπολιτικής σκοπιμότητα. Άνθρωποι που δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό καμία κόκκινη γραμμή».

Ενώ επεσήμανε ότι «Οι επόμενες είκοσι μέρες είναι πονηρές. Οι αντίπαλοι μας  θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να μας σταματήσουν. Θα πουν ψέματα, θα ρίξουν λάσπη, θα συκοφαντήσουν, θα κάνουν κατευθυνόμενα δημοσιεύματα σε δήθεν ανεξάρτητα μέσα. Εμείς όμως δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με νοοτροπίες του παρελθόντος και με πολιτικά φαντάσματα» Κατέληξε λέγοντας «Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει».

Ο κ. Γιασημάκης μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του παρουσίασε τα μέλη του συνδυασμού του. Συνολικά 216 άτομα. Την ισχυρή ομάδα με την οποία ευελπιστεί να κερδίσει τις εκλογές.

Στα εγκαίνια παρέστησαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με το συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά «Η Αττική μπροστά» Γιάννης Οικονομάκος, πρώην Δήμαρχος Ωρωπού και Σπύρος Καυκόπουλος, με τον Γιάννη Σγουρό ο Γιάννης Ράπτης και η Λούσυ Πέππα.