Με αγιασμό ξεκινούν απόψε τα έργα για την «Αγιά Σοφιά» στη Ν. Φιλαδέλφεια

Ελάχιστες ώρες απομένουν πλέον για την έναρξη των εργασιών της ανέγερσης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και άπαντες προετοιμάζονται απόψε για τον αγιασμό-φιέστα στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μετά από αγώνα 43 μηνών, η ΑΕΚ είναι έτοιμη να ξεκινήσει τα έργα για την ανέγερση του νέου γηπέδου της. Η «Αγια-Σοφιά», η οποία αποτελούσε όνειρο της τωρινής διοίκησης και φυσικά του κόσμου, ξεκινά ουσιαστικά από σήμερα να παίρνει μορφή, με τον αγιασμό-φιέστα στις 20:30.

Από την Τρίτη, οπότε και η οικοδομική άδεια έφτασε στα χέρια των διοικούντων την ομάδα, ξεκίνησαν όλες οι προεργασίες ώστε τα πάντα σήμερα να είναι έτοιμα.

Μια ειδική εξέδρα, η οποία τοποθετήθηκε στο οικόπεδο αλλά και ο απαραίτητος φωτισμός, οι προσκλήσεις προς ανθρώπους του αθλητισμού, της πολιτικής και των τεχνών καθώς και σύσσωμη η ομάδα της ΑΕΚ μαζί με πλήθος κόσμου, συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ

Η μεγάλη μέρα-ορόσημο της αναγέννησης της ΑΕΚ έφτασε!

Η ΠΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, η Δικέφαλος Κατασκευαστική 1924 ΑΕ, οι παλαίμαχοι άσοι της ομάδας μας και σύσσωμη η μεγάλη κιτρινόμαυρη οικογένεια καλούν τον κόσμο της ΑΕΚ απόψε στα ιερά χώματα των προγόνων μας στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ θα τελεστεί στις 20.30 Αγιασμός στην ιστορική έδρα της ομάδα μας εν όψει της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του νέου γηπέδου με την επωνυμία Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, «Αγιά-Σοφιά».

Το όνειρο των ΑΕΚτζήδων απανταχού της γης δεν είναι πια όνειρο: αποτελεί χειροπιαστή πραγματικότητα! Από σήμερα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στη γη των προγόνων και ιδρυτών μας!

Εφθασε η ώρα να υψώσουμε και πάλι τα δικά μας τείχη, εκεί που το 1926 παραχωρήθηκε για τα παιδιά των προσφύγων «ένας δενδροφυτεμένος και ανώμαλος χώρος» στην περιοχή που τότε ονομαζόταν Ποδονίφτης.

Με τα υλικά που περίσσευαν από την κατασκευή των σπιτιών των προσφύγων στήθηκε πρώτα μία πρόχειρη μάνδρα, στη συνέχεια ένα πρόχειρο ξύλινο περίφραγμα και εκεί που κάποτε βρισκόταν «ένα ανώμαλο κατάφυο ύψωμα» ξεπρόβαλλε ως εκ του θαύματος ένα τεράστιο γήπεδο.

Η περίοδος της υπομονής ολοκληρώθηκε!

Το δικό μας όνειρο είναι πλέον χειροπιαστή πραγματικότητα!

Η ώρα για το δεύτερο ξεκίνημα έφτασε!

Ολοι μαζί το βράδυ στη γη των προγόνων μας!

Πηγή: iefimerida.gr