Με αιχμές για σύσταση συμμοριών ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2016 του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω.

Με πολλές και σημαντικές απουσίες, από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός 2016 και ο απολογισμός εσόδων εξόδων 2016 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού κατά τη συνεδρίαση, χθες, του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρά τα θρυλούμενα περί σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της Αντιπολίτευσης ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε χωρίς «να ανοίξει μύτη».

Η απουσία των κ. Γ. Οικονομάκου και Γ. Γιασημάκη αλλά και άλλων δημοτικών Συμβούλων δημιούργησε κλίμα χαμηλών τόνων, αν και η αντιπολίτευση δεν υπερψήφισε τον προϋπολογισμό και ο κ. Μ. Χασιώτης ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.

Ο κ. Γ. Αρμυριώτης, από την Αντιπολίτευση, ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού κ. Γ. Δάβρη να απαντήσει  πως, ενώ το Νομικό πρόσωπο, κατά τα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής, ήταν παράνομο μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 νομιμοποιήθηκε με στοιχεία του 2012 και πώς καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει τον προϋπολογισμό με στοιχεία του 2015. Και αναρωτήθηκε πότε ήταν νόμιμο και πότε παράνομο το ΔΛΤΩ.

Ο κ. Γ. Δάβρης υποστήριξε ότι το Νομικό Πρόσωπο νομιμοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2016 και παρουσίασε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο του έδινε την δυνατότητα να προβεί στη σύνταξη του προϋπολογισμού με στοιχεία του 2015.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης επεσήμανε ότι με τη νομιμοποίηση του Νομικού Προσώπου και την ψήφιση του προϋπολογισμού δίνεται τέλος σε μια ιστορία που δημιούργησε πολλά προβλήματα στη λειτουργία του. Άφησε μάλιστα σαφείς αιχμές κατά πρώην Δημοτικού Συμβούλου επί Δημαρχίας κ. Γ. Οικονομάκου ο οποίος επιχείρησε να κάνει λόγο «για συμμορία» με στόχο να κωλυσιεργήσει την λειτουργία του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω.

Υπέρ της λειτουργία και της νομιμοποίησης του Δ.Λ.Τ. Σ.Ω. τάχθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Αν. Γαζβινιάν ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες του Δημάρχου για να φτάσει το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Πάντως η συνέχεια της πολύκροτης αυτής ιστορίας που κόστισε ακριβά στην ομαλή λειτουργία της χερσαίας λιμενικής ζώνης και στη χρήση της από τους επαγγελματίες της παραλιακής οδού θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.  Ήδη τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, με αριθμό πινακίου 31,  στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, θα εκδικαστεί η μηνυτήρια  αναφορά του κ. Δ. Καμπιώτη από το 2012,  προς την τότε προϊσταμένη του Οικονομικού Εγκλήματος Εισαγγελέα κας Ράϊκου κατά της τότε διοίκησης του Κρατικού Λιμενικού Ταμείου η οποία και το πιθανότερο είναι ότι θα αναβληθεί ως πρωτοεισαγώμενη.

Διαβάστε: Θωμάς Ρούσσης: Τέρμα στο σόου των «μπαχαλάκηδων»

Διαβάστε: Μαλλιά κουβάρια έγιναν ο Μ. Χασιώτης και ο Π. Χασιώτης για τους πλειστηριασμούς

Διαβάστε: Άγγελος Χατζηιωάννου: «Μην εμπιστεύεσαι το Θωμά»

 

Comments are closed.