Με “αιχμές” η παραίτηση Κωστόπουλου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ωρωπού

Άρχισαν τα όργανα στο Δήμο Ωρωπού, με μια ηχηρή παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού (ΔΛΤΣΩ) Θεόδωρου Κωστόπουλου. Το κείμενο της παραίτησης του συνοδεύεται με έντονη δυσαρέσκεια για την αποπομπή του και  αιχμές κατά της Δημοτικής Αρχής, για την απόφαση του Δημάρχου να προχωρήσει στην αντικατάστασή του.

Είναι γεγονός ότι το Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. ήταν και παραμένει μια αμαρτωλή ιστορία  η οποία ταλάνιζε και ταλανίζει όλες τις Δημοτικές Αρχές του Δήμου Ωρωπού  τα τελευταία, τουλάχιστον, δεκαπέντε χρόνια.

Στις συνεδριάσεις του Νομικού Προσωπικού, του Λιμενικού Ταμείου, έχουν διαδραματιστεί απείρου κάλλους ιστορίες, έχουν κατατεθεί μηνύσεις κατά Προέδρων  και μελών και έχουν διεξαχθεί δικαστήρια, σε βαθμό κακουργήματος.

Η νυν Δημοτική Αρχή του  Γιώργου Γιασημάκη, είναι γεγονός ότι έχει καταβάλει σοβαρές προσπάθειες για την εξυγίανση του Νομικού Προσώπου, το οποίο δεν διέθετε ούτε και διαθέτει  Ταμειακή Υπηρεσία. Βεβαίως, απομένουν να γίνουν ακόμα πολλά, καθώς και ο μέχρι πρότινος Πρόεδρός του ουδέποτε ενημέρωσε, για τα έργα και τις ημέρες του επί μια ολόκληρη τετραετία. Προφανώς, δεν είχε χρόνο, για δημόσια λογοδοσία ως όφειλε, οπότε σεβόμαστε, απολύτως, όσα αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του, για το έργο το οποίο επιτέλεσε, αλλά αυτό δεν το υιοθετούμε και  apriori.

Σε κάθε περίπτωση η παραίτηση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου αποδεικνύει ότι η δεύτερη θητεία της νυν Δημοτικής Αρχής, ασχέτως, της συντριπτικής πλειοψηφίας που διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα είναι ανέφελη. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, ο πήχης τέθηκε ψηλά και ο χρόνος της ανοχής δεν υπάρχει.

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν και άλλες δυσαρέσκειες, στην Ιερουσαλήμ που μοιάζουν με βραδυφλεγής βόμβες για τη συνοχή της δημοτικής ομάδας,

Το κείμενο της παραίτησης του Προέδρου του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. έχει ως εξής: