Με «αριστερή» διάθεση η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

21.10.2015

 

«Στόχος μας είναι η έξοδος της χώρας από την οικονομική κρίση» τόνισε ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο Πρωθυπουργός, φορώντας το «αριστερό κοστούμι» του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, όπως και επίγνωση του στόχου, που δεν είναι άλλος από την έξοδο της χώρας από την κρίση, με προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων».

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ασφαλιστικό το οποίο η κυβέρνηση φοβάται ότι μπορεί να δημιουργήσει αλυσιδωτές κοινωνικές αντιδράσεις  και απρόβλεπτες εξελίξεις καθώς θα θίξει κεκτημένα και θα καθορίσει το ασφαλιστικό μέλλον  των επόμενων γενιών.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος που είναι επείγον, εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών του, αλλά και της υψηλής ανεργίας, ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση έχει στόχο να φέρει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς συντάξεις, με κριτήριο τη διαγενεακή αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

 

Επίσης, επισήμανε τη σημασία των διεθνών επαφών του κόμματος την επόμενη περίοδο, καθώς και των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου, που υποδέχονται τεράστιο κύμα προσφύγων. Επεσήμανε επίσης τη κρισιμότητα του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

Τέλος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος και στην αδιαμεσολάβητη σχέση του κόμματος με την κοινωνία, καθώς και στην αναγκαιότητα ανασυγκρότησης του κόμματος και της Νεολαίας. Με σχετική του δήλωση είπε ότι «Με ειλικρίνεια έχουμε παρουσιάσει τις δυσκολίες στον ελληνικό λαό, χωρίς να καταφεύγουμε σε εικονικά success story. Δίνουμε καθημερινές μάχες για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της κοινωνίας. Κοιτάζουμε τον λαό στα μάτια και ζητάμε τη διαρκή του στήριξη. Αυτό θα κάνουμε και την επόμενη περίοδο».

 

Είναι φανερό ότι ο κ Τσίπρας αναζητά συμμάχους μέσα στο ίδιο του το κόμμα γιατί γνωρίζει ότι οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικοί για τα μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση. Γι αυτό άλλωστε και σχεδιάζει πολιτικές κινήσεις που θα αμβλύνουν την εικόνα του και θα κερδίσει πόντους στην κοινωνία και το κόμμα.