Με αστική συγκοινωνία  θα ενωθούν τα Δερβενοχώρια με την Ελευσίνα και τα χωριά της  Δ.Ε. Τανάγρας

 

Η συγκοινωνιακή σύνδεση των Δερβενοχωρίων με την Ελευσίνα και, εν συνεχεία, με τα χωριά της  Δ.Ε. Τανάγρας αποτελούν άμεσες προτεραιότητες του Δήμου Τανάγρας  με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τανάγρας, κατά την συνεδρίαση του, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου,  αποφάσισε να προχωρήσει σε τεχνική μελέτη και διαπραγμάτευση για τη σύναψη σύμβαση με το ΚΤΕΛ Θήβας για την συγκοινωνιακή σύνδεση των Δερβενοχωρίων με την Ελευσίνα. Η αρχική τιμή διαπραγμάτευσης ανέρχεται σε 143 χιλιάδες ευρώ.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής  είναι να επεκταθεί η αστική συγκοινωνία όλων των χωριών των Δερβενοχωρίων με τη Δ.Ε. Τανάγρας. Αυτό θα φανεί κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού, όπου θα υπάρχει η σχετική πρόβλεψη.

Αυτή η συγκοινωνιακή σύνδεση θα δώσει ζωή σε όλα τα χωριά του Δήμου, ενώ παράλληλα θα λύσει χρόνια προβλήματα μετακίνησης και εξυπηρέτησης των μαθητών, των εργαζομένων και των κατοίκων.

Σήμερα η μεταφορά γίνεται με δύο παλιά λεωφορεία τα οποία αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα, πολλές μέρες του μήνα, να μην υπάρχει συγκοινωνία. Όλα αυτά σε μερικούς μήνες θα αποτελούν παρελθόν. Θα μπει τάξη και οι κάτοικοι όλων των χωριών του Δήμου, ως ολότητα, θα επικοινωνούν μεταξύ τους  όλο το χρόνο.