Με εκπροσώπους θα διοικεί ο Τζιτζικώστας τη Νέα Δημοκρατία

7.12.2015

Με αντ αυτού θα διοικεί τη Νέα Δημοκρατία ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Απ. Τζιτζικώστας μέχρι το 2019, οπότε και θα έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί βουλευτής και να εκπροσωπεί στη Βουλή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενώ θα διώξει κόσμο από τη Συγγρού, όπως επανέλαβε μιλώντας σήμερα στη Πρώτη Γραμμή στο ΣΚΑΙ.

Ο  κ. Τζιτζικώστας είπε ότι «Σε ότι αφορά την βουλή έχω πει και το αναλαμβάνω ότι με βάση το καταστατικό της ΝΔ έχω την δυνατότητα να ορίσω 2 αντιπροέδρους. Ο ένας από αυτούς θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής  εκπροσώπησης της ΝΔ.

Η ΝΔ δεν είχε ποτέ πρόβλημα στην βουλή κερδίζαμε και θα κερδίζουμε όλες τις μάχες, εκεί που χάνουμε είναι η κοινωνία.

Είχα χτυπήσει το καμπανάκι πολύ νωρίς (για την διαμόρφωση θέσεων) γιατί δεν θεωρούσα ότι η ΝΔ μπορούσε να πηγαίνει σε εκλογές χωρίς καμία πρόταση και το μόνο που έχει να πει, είναι να λέει το πρωί -ορθώς- τον Τσίπρα ψεύτη και αναξιόπιστο, το μεσημέρι να πηγαίνει για καφέ στην Κουμουνδούρου και βράδυ να υπόσχεται θέση αντιπρόεδρου σε κυβέρνηση ΝΔ.

Ο αντιπρόεδρος που θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας είναι σαφές ότι θα ακολουθεί τις αποφάσεις των οργάνων».

Υποστήριξε ότι «Θέμα διάλυσης ή διάσπασης της ΝΔ σε περίπτωση που εκλεγώ αρχηγός δεν υπάρχει και δεν υπάρχει από κανέναν.

Η ΝΔ είναι  η μόνη δύναμη που μπορεί να φρενάρει τον Τσίπρα. Ποιος θα πάρει την ευθύνη;»

Όσον αφορά τη συναίνεση με τον Τσίπρα υποστήριξε «Δεν αρνηθήκαμε μία ουσιαστική πρόταση για συναίνεση για κάτι ουσιαστικό, αρνηθήκαμε μία προσχηματική πρόσκληση του Τσίπρα για συναίνεση για να καλύψει τα εσωτερικά του θέματα.

Εάν πράγματι η κυβέρνηση ήθελε να λύσει το πρόβλημα του ασφαλιστικού, που λύνεται μόνο με ανάπτυξη, θα είχε φροντίσει να ανοίξει την σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης που είναι κλειστή επί 15 ημέρες. Ποιος επενδυτής θα έρθει όταν βλέπει ότι δεν μπορεί να κινήσει τα εμπορεύματα του;

Τα χθεσινά γεγονότα δείχνουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει πολύ χαμηλά το θέμα της ασφάλειας. Οι μολότοφ είναι όπλα.

Ο Τσίπρας από την 1η στιγμή εφάρμοσε μία πολιτική ανοικτών θυρών. Είχαμε τέτοια προβλήματα επί ΝΔ; Να θυμίσω την Αμυγδαλέζα και το πως αντιδρούσε τότε  ο ΣΥΡΙΖΑ; Πρέπει να υπάρχει και η εικόνα της αποτροπής. Όταν του λες έλα εδώ εμείς θα σας στεγάσουμε θα σας ταΐσουμε…

Εάν υπάρχει ένα σημαντικό εθνικό θέμα που μπορεί να προκύψει φυσικά θα κάτσουμε όλοι κάτω να το αντιμετωπίσουμε. Εάν μιλάμε για τα οικονομικά θέματα και οτιδήποτε άλλο,  δεν υπάρχει συναίνεση αλλά συνενοχή.

Η ΝΔ δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός και αυτό δεν είναι προεκλογική κορώνα.».

Ενώ για τις εσωκομματικές εκλογές εμφανίστηκε βέβαιος ότι « Εκτός από το ότι πιστεύω (ότι θα είμαι πρόεδρος από την 1η Κυριακή )  θα ήταν και το καλύτερο για την ΝΔ. Όσο αναβάλλεται η εκλογή και επειδή οι εξελίξεις τρέχουν η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει γρήγορα μία  ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Μετά από 75 ημέρες έχουν ακουστεί οι προτάσεις όλων των υποψηφίων.

Θα ξεπεράσουμε το φιάσκο μόνο με υψηλή προσέλευση στις κάλπες, (για τα οικονομικά του κόμματος) Δεν μπορεί η ΝΔ να πείσει τους πολίτες ότι θέλει να συγυρίσει τα οικονομικά της χώρας, όταν έχει 7 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους.

Πρώτο μέλημα μου να ζει η ΝΔ με τα λεφτά που εισπράττει». Και δεν απέκλεισε ακόμη και απολύσεις προσωπικού εάν δεν βγαίνουν οι δαπάνες.