Με ενέργειες του Θωμά Ρούσση το Πολυδένδρι αποκτά Νηπιαγωγείο

 

Το Πολυδένδρι αποκτά το δικό του Νηπιαγωγείο. Το πάγιο αίτημα  των κατοίκων βρήκε σήμερα οριστικά λύση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι η απάντηση σε όσους αμφισβητούν το έργο της Δημοτικής Αρχής του Θωμά Ρούσση καταφεύγοντας στο κυνήγι μαγισσών.

Ο Θωμάς Ρούσσης και η Δημοτική Αρχή του με συντονισμένες προσπάθειες προχώρησαν στην αγορά οικοπέδου. Η Δημοτική Αρχή, εκπροσωπούμενη από τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, στις 3 Μαΐου 2019, προέβη στην αγορά προκειμένου να εγκατασταθεί το νέο Νηπιαγωγείο της Κοινότητας Πολυδενδρίου, με το υπ’αριθμόν 12278 συμβόλαιο.

Πρόκειται για οικόπεδο 520 m2, με υφιστάμενο κτίριο στην οδό Ειρήνης, στον κεντρικότερο δρόμο του οικισμού. Στο εν λόγω οικόπεδο υπάρχει κτίριο 130 m2 στο Ισόγειο και βοηθητικοί χώροι 100 m2 στο υπόγειο, οι οποίοι είναι κατάλληλοι να διαμορφωθούν, έτσι ώστε να αποτελέσουν μια σύγχρονη εκπαιδευτική μονάδα για τα νήπια της περιοχής. Το ακίνητο επιλέχθηκε κατόπιν ανοικτής διαδικασία δημοπράτησης, εφόσον εγκρίθηκε από την Επιτροπή Καταλληλότητας της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης.

Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις που θα γίνουν, το κτίριο θα μπορεί να φιλοξενεί 40 περίπου νήπια, με τη δυνατότητα ολοήμερου. Ο προαύλιος χώρος που θα κατασκευαστεί θα είναι πλέον κατάλληλος για να μπορεί να φιλοξενεί τα νήπια, αποφεύγοντας επικίνδυνες καταστάσεις που συναντούμε σήμερα στη σχολική μονάδα του οικισμού, που στεγάζει και τις δυο δομές (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο). Η μελέτη θα εκπονηθεί από τις Υπηρεσίες του Δήμου Ωρωπού και θα κατατεθεί για χρηματοδότηση στην ΚΤΥΠ ΑΕ, με την επιθυμία οι κατασκευές και οι τροποποιήσεις να τελειώσουν εντός του καλοκαιριού και το κτίριο να παραδοθεί και να ολοκληρωθεί για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Με τη σύσταση της νέας σχολικής δομής, δίνεται η δυνατότητα διαχωρισμού των σχολικών μονάδων και η πλήρης εκμετάλλευση των χώρων από το Δημοτικό Σχολείο, αποφεύγοντας οριστικά, τις αίθουσες προκάτ, που σήμερα στεγάζουν τα παιδιά.

Μια σύγχρονη σχολική μονάδα Νηπιαγωγείου, που θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές φιλοξενίας και ασφάλειας των παιδιών, σε λίγους μήνες θα παραδοθεί στους κατοίκους.