Με επιτυχία η εκδήλωση της ΟΓΕ Ωρωπού στις Ιστορικές Φυλακές Ωρωπού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών ΟΓΕ Ωρωπού με θέμα «Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα για ζωή με δικαιώματα», το Σάββατο 26 Ιουνίου στις Ιστορικές Φυλακές Ωρωπού.

Την εκδήλωση άνοιξε η επικεφαλής της ΟΓΕ Γεωργία Φακιρίδου, η οποία καλωσόρισε όλους όσοι παρευρέθηκαν και ευχαρίστησε το Δήμο Ωρωπού για τη φιλοξενία και ιδιαίτερα την υπεύθυνη της Κ.Ε.Δ.Ω. Ευαγγελία Αφθονιάτη για την άψογη συνεργασία.

Η κα Φακιρίδου επισήμανε ότι ο ρόλος της ΟΓΕ πανελλαδικά είναι σπουδαίος και ο αγώνας που δίνει καθημερινά για τα δικαιώματα των γυναικών μεγάλος. Μέσα στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε, ήρθε η ώρα να ανασυνταχθεί και η ΟΓΕ Ωρωπού, έτοιμη να δώσει ένα δυναμικό παρών, τόνισε η επικεφαλής.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κεντρική ομιλήτρια Βάσω Βάθη, η οποία παρουσίασε τους βασικούς κοινωνικούς άξονες όπως είναι η υγεία, το εργασιακό, η εκπαίδευση και το ρόλο των γυναικών μέσα σε αυτούς, που δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης αλλά και κατάκτησης των δικαιωμάτων τους μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Η κα Βάθη στάθηκε στο φαινόμενο κάθε μορφής κακοποίησης των γυναικών, που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας, τόσο στον καλλιτεχνικό και αθλητικό τομέα, όσο και μέσα στην ίδια την οικογένεια και κατ’ επέκταση στην κοινωνία.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ωρωπού Κωνσταντίνος Παλαιολόγος  και η Αθανασία Τσατσαλίδου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κέρασμα που πρόσφεραν οι γυναίκες της ΟΓΕ και με μια υπέροχη μουσική βραδιά από την κομπανία των Συνταξιούχων, που μας ταξίδεψαν με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.