Με επιτυχία η 18η Γιορτή Κρασιού Ασωπίας

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε, την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου, η 18η Γιορτή Κρασιού στην Ασωπία του Δήμου Τανάγρας,  την οποία διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος  Ηρακλής Ασωπίας που συνέπεσε με την άνοδο της ομάδας στην Α’ ΕΠΣ Βοιωτίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Τανάγρας και της Δ.Η.Κ.Ε.Τ.

Η Γιορτή Κρασιού ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια, το 1999 από μια ιδέα που είχε ο τότε Δήμαρχος Τανάγρας κ. Σπύρος Παπαθανασίου και ο Σύλλογος Γυναικών Ασωπίας για να τιμήσουν την έναρξη του τρύγου και τη συγκομιδή των σταφυλιών, κάτι που με το πέρασμα του χρόνου έγινε θεσμός.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού μπροστά από τον Άγιο Δημήτριο στήθηκε ένα υπέροχο πανηγύρι, όπου παρέστησαν ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, οι Αντιδήμαρχοι Ασωπίας κα Μαρία Νίκα, Οινοφύτων κ. Γ. Αναστασίου, Δερβενοχωρίων κ. Νίκος Πέτρου και Σχηματαρίου κ. Ηλίας Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τανάγρας κ. Μιχάλης Κουρουτός, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΤ κ. Αλέξανδρος Ανυφαντής, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΤ κ. Γιάννης Γκίνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Πέτρος Λαμψάνης, Σπύρος Σταμάτης, Χρήστος Σαμουρέλης και Γωγώ Καμπιώτου, η Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Τανάγρας κ. Ελένη Ζαφειροπούλου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Οινοφύτων κ. Γιάννης Καμινιώτης, πολλοί ακόμα αιρετοί και τοπικοί φορείς, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Τανάγρας, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές αλλά και την ποδοσφαιρική ομάδα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο της στην Α΄ ΕΠΣ Βοιωτίας, αναφέρθηκε στην ιστορία του θεσμού λέγοντας ότι τελικά «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα ενώνοντας τις δυνάμεις μας,  όπως αυτή τη γιορτή κρασιού που ξεκίνησε ως ιδέα πριν 18 χρόνια  και έγινε θεσμός και έθιμο του τόπου». Συνεχάρη την Ποδοσφαιρκή Ομάδα αλλά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Ασωπίας  για την μεγάλη αθλητική και πολιτιστική προσφορά τους στον Τόπο και τίμησε τους δύο Συλλόγους προσφέροντας τους συμβολικά από μία Ταναγραία.

Ενώ η Αντιδήμαρχος Τανάγρας κα Μαρία Νίκα ευχαρίστησε τους συντελεστές της διοργάνωσης, όσους την στήριξαν  και πρώτα – πρώτα το Δήμαρχο κ. Βασίλη Περγάλια και τη ΔΗΚΕΤ αλλά και τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

Η Γιορτή Κρασιού άνοιξε με παραδοσιακούς  χορούς από την Κρήτη από το παιδικό τμήμα του Χορευτικού Συλλόγου Ασωπίας και της Πρέβεζας από το τμήμα ενηλίκων. Να σημειώσουμε ότι το Χορευτικό της Ασωπίας είναι ένα από τα καλύτερα της χώρας με παρουσίες σε πολλά φεστιβάλ.

Ακολούθησε η απονομή του Κυπέλλου της κατάκτησης του πρωταθλήματος στην Ομάδα και το προπονητικό team του Ηρακλή Ασωπίας από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Βοιωτίας κ. Κωνσταντίνο Νίκα.

Η Γιορτή έκλεισε με λαϊκό γλέντι και ζωντανή μουσική, ενώ το κρασί έρρεε άφθονο, καθώς και εκλεκτοί μεζέδες μέχρι τις πρωινές ώρες.