Με επιτυχία η 5η Γιορτή Παράδοσης, Λαογραφίας & Πολιτισμού από τον Χορευτικό-Πολιτιστικό Όμιλο Ασωπίας

Ο πολιτισμός είχε την τιμητική του, στην πανδαισία παραδοσιακών ήχων και χορών στην 5η Γιορτή Παράδοσης, Λαογραφίας και Πολιτισμού με τίτλο «Η Ελλάδα της ψυχής μας», την Παρασκευή 6 Ιουλίου,  την οποία διοργάνωσε ο Χορευτικός-Πολιτιστικός Όμιλος Ασωπίας του Δήμου Τανάγρας  «Ειλέσιον», υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.Ε.Τ.

Η Παράδοσή ξαναζωντάνεψε για να θυμίσει την ιστορία μας, τα ήθη και έθιμα ενός λαού που ξέρει να αγωνίζεται και να παλεύει μέσα από τις αντιξοότητες. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των Αρβανιτών αναβίωσε μέσα από τους χορούς και το τραγούδι.

Ήταν μια υπέροχη βραδιά. Μια γιορτή απόλυτα πετυχημένη χάρις την  άρτια οργάνωσή της, με πολύ κέφι και άφθονο κρασί για τους εκατοντάδες κατοίκους του Δήμου Τανάγρας  που γέμισαν τον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ασωπίας. ‘Ένα γλέντι που κράτησε μέχρι το πρωί.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:

-Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παραδοσιακοί Δρόμοι», Αθήνα.

-Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Βαθέως Αυλίδος

-Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Δήμου Τανάγρας « Σίδες»

-Χορευτικός Πολιτιστικός Όμιλος Ασωπίας Δήμου Τανάγρας « Ειλέσιον».

Την εκδήλωση πλαισίωσε η ορχήστρα «Μουσικό Σεργιάνι», όπου τραγούδησε ο Αντιδήμαρχος Φυλής και γνωστός καλλιτέχνης κ. Σπύρος Μπρέμπος.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, στον χαιρετισμό  του συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης για την άψογη διοργάνωση και τόνισε:

«Η αποψινή βραδιά είναι η απάντηση σε όλους όσους επιβουλεύονται την Ελλάδα. Την Ελλάδα του χθες και την Ελλάδα του σήμερα. Την Ελλάδα της ψυχής μας, που τα παιδιά μας ξαναζωντάνεψαν  κρατώντας ψηλά τα ήθη και τα έθιμά μας. Την παράδοσή μας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Η πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτική Σύμβουλος κα Μαρία Νίκα είπε: «Αυτό που είδατε απόψε είναι ο Πολιτισμός μας. Η Παράδοσή μας, οι χοροί, τα ήθη και τα έθιμά μας. Είναι η ιστορία μας, τα καθαρά σπίτια, τα χωριά μας, ο τόπος μας».

Στη συνέχεια συνεχάρη το Δήμαρχο Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια για την αρωγή του και την αμέριστη συμπαράστασή του στη διατήρηση των πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής.

  

Εξαιρετική ήταν η διοργάνωση και η παρουσίαση της εκδήλωσης από την Πρόεδρο του Χ.Π.Ο.Α. κας Τριανταφυλλιάς Πανούση, η οποία απέδειξε για μια ακόμα φορά την σοβαρή δουλειά που γίνεται στην Ασωπία για τη διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού μας.