Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Akropolis Jet Raid 2018 Oropos Greece»

Ολοκληρώθηκε το «Akropolis Jet Raid 2018 Oropos Greece»,  το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουνίου, στην παραλία Μαρκοπούλου με τους τελευταίους αγώνες και την Τελετή Απονομών.

Μετά από έξι μέρες σκληρών αγώνων στην Παραλία Μαρκοπούλου και τη Μήλο, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με απρόοπτα, εγκαταλείψεις, μηχανικές βλάβες αλλά και μικροτραυματισμούς,  κυρίως, όμως  με πολύ μεγάλο συναγωνισμό, η αυλαία των αγώνων έπεσε, με τους αθλητές να ομολογούν ότι ήταν οι καλύτεροι οργανωτικά και αγωνιστικά αγώνες που έχουν μετάσχει στην Ελλάδα.

Η ΚΕΔΩ με την ανάληψη και τη διοργάνωση του «Akropolis Jet Raid 2018 Oropos Greece» κέρδισε το στοίχημα αποδεικνύοντας ότι ο Ωρωπός μπορεί να διοργανώσει μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα.

Οι αγώνες άφησαν απόλυτα ικανοποιημένους τόσο τους διοργανωτές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας jet ski,  όσο και τους αθλητές, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να ξανάρθουν στον Ωρωπό και να δοκιμάσουν τις αντοχές με τα στοιχεία της Θάλασσας.

Η τελετή λήξης ήταν λιτή αλλά πολύ ζεστή παρά την κόπωση των αθλητών από τους αγώνες έξι ολόκληρες μέρες. Βραβεύτηκαν οι νικητές στη γενική κατάταξη, καθώς και οι νικητές σε ειδικές κατηγορίες. Για μια ακόμη χρονιά ο Pastorello ανέβηκε στη πρώτη θέση του βάθρου. Πρώτος Έλληνας αναδείχτηκε ο Αντώνης Κόκας.

Τα μετάλλια σε χρυσό και ασήμι ήταν προσφορά του μεγάλου χορηγού των αγώνων, του Κοσμηματοπωλείου «Κ. Λεμονίτσης», ενώ μεγάλος χορηγός ήταν και ο Εμπορικός Σύλλογος Ωρωπού.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με το αποχαιρετιστήριο πάρτι που  παρέθεσε η ΚΕΔΩ, στο ξενοδοχείο «Αγαμέμνων», στον Κάλαμο, προς τιμήν των  διοργανωτών και  των μελών των  αποστολών.

Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε στην οργανωτική ψυχή των αγώνων την κα Σουλτάνα Μανή, καθώς και στις κες Ελεάνα Καπράνου και Τόνια Πάπας, όπως και στα παιδιά της ΚΕΔΩ, που έφεραν σε πέρας ένα πρωτόγνωρο σε έκταση αντικείμενο δράσης και φυσικά τους εθελοντές που αποτέλεσαν τους συμπαραστάτες αυτής της τόσο επιτυχημένης αθλητικής εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, η Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κυριακοπούλου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κ. Ιωάννα Στεργίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Βελτανιώτης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ωρωπού κ. Στ. Γκικάκης,  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Στέφανος Δάβρης, ο οποίος υπήρξε και ο εμπνευστής της διοργάνωσης των αγώνων στο δήμο μας, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Μιχ Τόλιας, η Πρόεδρος της ΕΤΑΔΩ κα. Αν. Μαραβέλια, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. κ. Ανδρέας Θεοδώρου, η Πρόεδρος της ΔΕΠ κα Ανδριάννα Αλεξανδράτου, ο Πρόεδρος της Β/μιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γιώργος Μαντάς, η Δημοτική Σύμβουλος κα Λίνα Μπρεάνου οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Νέων Παλατίων κ. Θ. Καζαμίας. Σκάλας κ. Γιάννης Φαφούτης και Χαλκουτσίου κ. Γιώργος Λιθαδιώτης, καθώς και ο Πολιτευτής του κόμματος «Ελληνική λύση» κ. Πετρόπουλος.