Ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι διοργάνωσε, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, ο Σύλλογος των Απανταχού Πετριλιωτών «Το Πέτριλο», στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου, υπό την αιγίδα της ΔΗ.ΚΕ.Τ με τη συμμετοχή γνωστών λαϊκών τραγουδιστών.
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Γ.Σ. Ερμής Σχηματαρίου, η ομάδα μπάσκετ του οποίου θα αγωνίζεται από φέτος στα σαλόνια της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και για αυτό τα έσοδα από τη λαχειοφόρο αγορά διατέθηκαν για τις ανάγκες της ομάδας και τη στήριξη των τμημάτων υποδομής του Συλλόγου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Πετριλιωτών κ. Αθ. Βίλλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τανάγρας κ. Β. Περγάλια για το αμέριστο ενδιαφέρον του για το Σύλλογο, τον Αντιδήμαρχο Σχηματαρίου κ. Ηλία Δημητρίου, τον Πρόεδρο της ΔΗ.ΚΕ.Τ κ. Αλέξανδρο Ανυφαντή αλλά και τον Αντιπρόεδρο κ. Διομήδη Δριχούτη για την συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Γ.Σ. Ερμής κ. Θάνος Καμινιώτης ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την αμέριστη συμπαράσταση της στο έργο του Συλλόγου αλλά και τον Πρόεδρο του Συλλόγου των απανταχού Πετριλιωτών για την βοήθεια που παρέχει στην ομάδα μπάσκετ.
Στην εκδήλωση παρέστη και ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακομήτρος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη την πρωτοβουλία του Συλλόγου να διατηρήσει τα ήθη Και τα έθιμα της περιοχής.
Εκ μέρους του Δημάρχου κ. Β. Περγάλια χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Δημητρίου ο οποίος τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος για τη διάδοση της παράδοσης μας.
Μαζική ήταν η προσέλευση των φίλων του Συλλόγου στο γλέντι με το οποίο και ολοκληρώθηκαν τα Κορίνεια 2017. Το κέφι κράτησε μέχρι το πρωί με τις μπύρες και τα εδέσματα να έχουν την τιμητική τους.