Με θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε ο Προφήτης Ηλίας στη Σκάλα Ωρωπού

Με τη δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουλίου 2021, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για τον εορτασμό της μνήμης του Προφήτη Ηλία και συγκεκριμένα τη μνήμη της, εις ουρανούς πυρφόρου αναβάσεώς του, στον ομώνυμο και περικαλλή Ιερό Ναό που βρίσκεται στο λόφο της Σκάλας Ωρωπού.

Η Σκάλα Ωρωπού τιμά ιδιαίτερα τον Προφήτη Ηλία, καθώς προφύλαξε την περιοχή και τους κατοίκους της από την απόλυτη καταστροφή του μεγάλου σεισμού των 6 ρίχτερ στον Ωρωπό το 1938, που έγινε ανήμερα της γιορτής του.

Φέτος, λόγω των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας COVID-19 και της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού για αναστολή των πανηγυρικών εκδηλώσεων δεν έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο πάτερ Αντώνιος Παπαχαραλάμπους εξέφρασε τη θλίψη του γιατί η εικόνα του Προφήτη Ηλία, λόγω των συνθηκών, δεν μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στη Σκάλα Ωρωπού, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Ο Προφήτης Ηλίας φέτος δεν θα βγει στους δρόμους της πόλης μας να την ευλογήσει», στέλνοντας στη συνέχεια το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο Προφήτης θα μεριμνήσει για το καλό όλων των πιστών.

Στην μεγάλη γιορτή του τόπου μας παρέστησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Λίτσας, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. Άγγελος Χατζηιωάννου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιάννης Κανελλόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού και επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα ο Δημότης» Θωμάς Ρούσσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σκάλα Ωρωπού Σπύρος Καρύδας και το Μέλος Μιχάλης Οικονομίδης, Πρόεδροι Συλλόγων και Τοπικών Φορέων, καθώς και πλήθος πιστών.

 

 

 

.