Με θρησκευτική λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στο Χαλκούτσι

 

Με θρησκευτική λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος  ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, στη Δημοτική Κοινότητα Χαλκουτσίου, όπου στην ομώνυμη εκκλησία βρίσκεται η Πολιούχος εικόνα της Παναγίας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αμαρουσίου, Κηφισίας και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου και τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της περιοχής.

Το βράδυ της Κυριακής τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και, ακολούθως, η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής της ΚΕΔΩ και του Χορευτικού Τμήματος του ΚΕΔ Οινοφύτων, τα μέλη του οποίου ήταν ντυμένα με εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αμαρουσίου, Κηφισίας και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη θεολογία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, σύμφωνα με τους πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και στην επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Επεσήμανε ότι η Επανάσταση του 1821 δεν ήταν ταξική αλλά εθνική επανάσταση του λαού ενάντια στους Τούρκους κατακτητές.  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο της Εκκλησίας στον αγώνα του Έθνους, αλλά και την προσπάθεια κάποιων σήμερα να παραχαράξουν την ιστορία του Έθνους μας διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα προς χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Τόνισε δε ότι οι αρχές, οι αξίες και οι ιδέες των προγόνων μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία θα πρέπει και σήμερα να μας διακατέχουν για να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες και να έχει συνέχεια το έθνος μας.

Στο Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας παρέστησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ο Αντιδήμαρχος Ωρωπού κ. Γ. Δάβρης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Στ. Δάβρης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Χαλκουτσίου κ. Γ. Λιθαδιώτης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ωρωπού κ. Λ. Ρόδης οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ. Γ Γιασημάκςης, Δ. Καμπιώτης και Κ. Σιούτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Χρ. Τσεκρεζής, Αγγ. Χατζηιωάννου, και Αν. Γαζβινιάν, πολλοί υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο επιχειρηματίας κ. Παν. Ανανίας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ανήμερα της γιορτής του Ευαγγελισμού τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και ακολούθως η Δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.