Με θρησκευτική λαμπρότητα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου της Σκάλας Ωρωπού Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου

Με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα ξεκίνησαν,  χθες, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου, οι διήμερες εκδηλώσεις για την   γιορτή του Πολιούχου της Σκάλας Ωρωπού, Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Σκάλα Ωρωπού.

Τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρασίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και πλειάδας ιερέων της περιοχής.

Νωρίτερα, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, έγινε η υποδοχή από τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, το οποίο και θα παραμείνει μόνιμα στον Ιερό Ναό προς αγιασμό και ευλογία των πιστών.

Ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου και του Ιερού τμήματος του Λειψάνου, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας παρέστη ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Βελτανιώτης, Γιώργος Δάβρης και Γιώργος Σιδέρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιος Γκικάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. κ. Ανδρέας Θεοδώρου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Δήμητρα Τοτόμη-Σωτήρχου, Αναστασία Μαραβέλια, Ανδρέας Γαζβινιάν, Χρήστος Τσεκρεζής, οι Πρόεδροι των Τοπικών Σκάλας κ. Γ. Φαφούτης, Νέων Παλατίων κ. Αντ. Καζαμίας και Χαλκουτσίου κ. Γ. Λιθαδιώτης, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Σήμερα το πρωί θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία  χοροστστούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄ και τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου και Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου καθώς και  του ιερού κλήρου της περιοχής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο κέντρο « Atlantis» ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης θα ανακηρύξει τον Προκαθήμενο της  Εκκλησίας της Ελλάδος Επίτιμο Δημότη της πόλης και θα του επιδώσει το χρυσό κλειδί, αναμνηστική πλακέτα και μια χειροποίητη Αρχιερατική ράβδο.

Όπως ανέφεραν ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης και ο κ.κ. Κύριλλος, η μητέρα του Αρχιεπισκόπου έλκει την καταγωγή της από το Χαλκούτσι του Δήμου Ωρωπού.