Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στη μνήμη του Αγίου Πορφύριου στο Μήλεσι

Με θρησκευτική λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε, το απόγευμα της Παρασκευής  1ης Δεκεμβρίου, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας, στο Ιερό Ησυχαστήριο της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Μήλεσι,  στη μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη.

Στο Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Συγχοροστάτησε  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνα κ.κ. Κύριλλος και  μέλη του ιερού κλήρου της Αττικής.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης και τους υποδέχθηκαν στην είσοδο της Μονής, ο Μητροπολίτης Κηφισίας, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, ο ιερατικός προϊστάμενος της Μονής, π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, πλειάδα κληρικών και δεκάδες πιστοί.

Ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1906 στο χωριό Άγιος Ιωάννης Καρυστίας Ευβοίας, που είναι κοντά στο Αλιβέρι. Εκοιμήθη στις 2 Δεκεμβρίου 1991 στο Κελί του στα Καυσοκαλύβια.

Η αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2013.

Επίσης, παρέστησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης,  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ Άγγελος Χατζηιωάννου και πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό που ήρθαν να προσκυνήσουν με πίστη και ευλάβεια  την θαυματουργή εικόνα του.