Με κέφι και χορό γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στο Χωριό Ωρωπός

Με πολύ κέφι και χορό, η Τοπική Κοινότητα του Χωριού Ωρωπός, γιόρτασε, φέτος, τα Κούλουμα και την Καθαρή Δευτέρα, στα Αλώνια στο Χωριό Ωρωπός, με μια ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ωρωπού «Ο Ασωπός».

Η καθιερωμένη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ω. και του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ωρωπού, αποτέλεσε μια ευχάριστη νότα με χορό, άφθονο κρασί και πλούσια νηστίσιμα εδέσματα. Μια μεγάλη γιορτή που αποτελεί θεσμό στην Τοπική κοινωνία.

Παρά την άπνοια που επικρατούσε δεκάδες μικροί και μεγάλοι προσπάθησαν να πετάξουν τους χαρταετούς τους, οι οποίοι όμως αρκέστηκαν σε χαμηλές πτήσεις,

Τα Κούλουμα στον Ωρωπό γιορτάστηκαν παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, του πρώην Δημάρχου και Πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Οικονομάκου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιου Γκικάκη, του Αντιδημάρχου Ωρωπίων κ. Γιώργου Δάβρη, του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Στέφανου Δάβρη, του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Μιχάλη Τόλια, της Πρόεδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ωρωπού κας Αναστασίας Μαραβέλια-Σαρκίρη, των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων Χωριού Ωρωπού κ. Λάμπρου Ρόδη και Σκάλας Ωρωπού κ. Γιάννη Φαφούτη, του  Δημοτικού Συμβούλου κ.  Μιχάλη Χασιώτη και του Προέδρου της Ν.Ε.Ο.Σ.Ω. κ. Γιώργου Παπαγεωργίου. Παρευρέθηκε επίσης  ο συγγραφές κ. Δημήτρης Μακρυγιάννης με τη σύζυγό του και η Πρόεδρος των Κ.Α.Π.Η Ωρωπού κα Ανθούλα Τυραιδή, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότας Ωρωπού κ. Λάμπρος Ρόδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ασωπός» κ. Χρήστος Γαλανόπουλος ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή για τη στήριξη στη διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και όσους παρευρέθηκαν για να συνεορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα και τα Κούλουμα.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μακρυγιάννης

 

.