Με καταπληκτικές δράσεις για τα παιδιά η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στα Οινόφυτα

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου, χθες το βράδυ 9 Δεκεμβρίου, στα Οινόφυτα, είχε μια μοναδική απλότητα, μια  εξωτική ομορφιά αλλά και μια ανεπιτήδευτη  ζεστασιά που θα μείνει στις θύμισες όλων.

Μια εκπληκτική βραδιά για παιδιά και γονείς, σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, όπου Έλληνες, Ινδοί και Πακιστανοί ζουν αρμονικά  κάτω από τον ίδιο ουρανό. Εκεί που οι διαφορές δεν υπάρχουν στο χρώμα και τη θρησκεία. Εκεί όπου όλα τα παιδιά είναι αγκαλιασμένα και χτίζουν το αύριο  με αγάπη και αισιοδοξία.

Μια γιορτή που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα, στο γήπεδο 5Χ5, με πολύ παιχνίδι και ολοκληρώθηκε το βράδυ με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Μια γιορτή γεμάτη με  πολλά  παραμύθια, δρώμενα, ξυλοπόδαρο, την μασκότ και ξωτικά,  που γέμισαν χαρά τα παιδιά και έδειξε ότι οι μέρες αυτές είναι πράγματι δικές τους.

Κοντά στα παιδιά οι γονείς τους που έγιναν κι αυτοί για λίγο παιδιά ανατρέχοντας στα δικά τους παιδικά χρόνια, αναζητώντας μια ανάσα χαράς και παιδικής ξεγνοιασιάς.

Η παρέλαση των παιδιών, με κατάληξη στην πλατεία των Οινοφύτων, ήταν μια διαδρομή χαράς, γέλιου, τραγουδιού. Εκεί έφτασε λαχανιασμένος και ο Άη Βασίλης από τη Καισάρεια φορτωμένος στο σάκο του δώρα για τους μικρούς του φίλους.

Πρώτα όμως ο Άη Βασίλης μέτρησε αντίστροφα το χρόνο κι έδωσε το σύνθημα στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιάννη Καμινιώτη να ανάψει  το δέντρο με τα δεκάδες λαμπιόνια κι ενώ η Μικτή χορωδία Οινοφύτων έψαλε κάλαντα από όλη την Ελλάδα φέρνοντας μας όλους πιο κοντά στις Άγιες μέρες.

Και τότε εκατοντάδες λευκά μπαλόνια, σύμβολο της αγνότητας των παιδικών ονείρων, έφυγαν στον ουρανό με  τα βεγγαλικά να κάνουν τη νύχτα μέρα.

   

Αφού άναψε το δέντρο και γέμισε φως η πλατεία κατέφτασε ο Άη Βασίλης μοίρασε τα δώρα του στα παιδιά. Είκοσι  τυχερά παιδάκια  κέρδισαν υπέροχα δώρα για να θυμούνται τη βραδιά. Κι ανάμεσα στους τυχερούς ήταν και πολλά παιδάκια από την Ινδία, που νοιώθουν Έλληνες και διδάσκονται την ελληνική παιδεία. Πόση χαρά κι ευτυχία ήταν ζωγραφισμένη στα αθώα πρόσωπά τους. Και πόση χαρά ένοιωσαν οι γονείς τους, οι οποίοι έβλεπαν ότι είναι μέλη μια μεγάλης κοινωνίας που έχει ανοιχτή την αγκαλιά της για όλα τα παιδιά. Στα μάτια τους ήταν εμφανής η συγκίνηση για τη χαρά των παιδιών τους. ‘Ένας άλλος κόσμος, πιο ανθρώπινος, πιο διαφορετικός που έχει τη δύναμη να κοιτάζει πολύ πιο μακριά.

Ήταν μια γιορτή που είχε όμως ονοματεπώνυμο. Είχε την υποστήριξη  της ΔΗΚΕΤ και του Προέδρου της  κ. Αλέξανδρου Ανυφαντή. Ψυχή και πρωτεργάτης η Δημοτική Σύμβουλος κα Γωγώ Καμπιώτου, η οποία έβγαλε από μέσα της το παιδί που κρύβουμε όλοι και συντόνισε τη γιορτή. Κατέθεσε τον εαυτό της για να δώσει χαρά στα παιδιά. Έγινε ένα με τα παιδιά, γιατί σαν παιδαγωγός έχει μεγαλώσει πολλά παιδιά. Και τα παιδιά της το ανταπέδωσαν με ένα πλατύ χαμόγελο.

Παρόντες στην εκδήλωση η Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κα Ελένη Ζαφειροπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Πέτρου. Και του χρόνου!