Με κόκκινο γαρύφαλλο οι Βουλευτές του ΚΚΕ στην Ολομέλεια.

8.5.2016

Με ένα πρωτότυπο τρόπο εξέφρασαν την στήριξή τους οι Βουλευτές του ΚΚΕ στον  εργατικό κόσμο που πλήττεται από το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και να τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά που μεταφέρθηκε για σήμερα καθώς συνέπιπτε με την Κυριακή του Πάσχα

 Έχοντας βάλει ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο εμφανίστηκαν το πρωί της Κυριακής στην Ολομέλεια οι βουλευτές του ΚΚΕ, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού.

Νωρίτερα, μιλώντας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να ανασυντάξει τις δυνάμεις της και να περάσει στη νέα αντεπίθεση.

«Πριν 130 χρόνια οι εργάτες του Σικάγο και οι συνεχιστές τους στη συνέχεια έχυσαν το αίμα τους για τα δικαιώματα της τάξης τους. Σήμερα το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πάρουν πίσω όλες εκείνες τις κατακτήσεις, που πότισαν με το αίμα τους οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, του κόσμου ολάκερου. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι», δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

«Η εργατική τάξη, το εργατικό κίνημα και στη χώρα μας και στην Ευρώπη, διεθνώς, μπορεί, πρέπει να ανασυνταχθεί, να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να περάσει στη νέα αντεπίθεση. Η προσωρινή υποχώρηση που υπάρχει, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε απογοήτευση, στη μοιρολατρία. Οι εργαζόμενοι, οι λαοί έχουν τη δύναμη, αυτή τη δύναμη πρέπει να αξιοποιήσουν. Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύει σταθερά το ΚΚΕ, το εργατικό ταξικό κίνημα, το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα, σε ολάκερο τον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.