6.1.2016
Με επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια σε όλη την Ελλάδα, μια από τις αρχαιότερες γιορτές της Εκκλησίας μας αφιερωμένη στην φανέρωση της Αγίας Τριάδας στη Βάπτιση του Ιησού Χριστού.
Στη Δεξαμενή Αθηνών τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη.
Την τελετή του αγιασμού παρακολούθησαν πολλοί πιστοί, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης που εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Το παρών έδωσαν και η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα.
Δεν πέρασε απαρατήρητη η επιλογή του κ. Αλέξη Τσίπρα να μην πάει στον Πειραιά για τον αγιασμό των υδάτων, καθώς ήταν δυσαρεστημένος από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Σεραφείμ για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Το παράδειγμα του ακολούθησαν και άλλοι Βουλευτές που επέλεξαν να παραστούν στη δοξολογία του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέστη στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία στην κατάδυση του Σταυρού στην παραλία του Φλοίσβου, όπου παρευρέθηκε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Συμβολικό το μήνυμα που έστειλε με δήλωση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων στη Δεξαμενή.
Το φως της αγάπης ας διαλύει τα σκοτάδια που απειλούν τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στη χώρα μας, την Ευρώπη και τον πλανήτη, ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος και κατέληξε λέγοντας «ιδίως στη χώρα μας το φως της χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της φτώχειας και της ανέχειας που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους».