Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Αγία Μαρίνα στον Ωρωπό

Δελτίο Τύπου

Σε κατανυκτικό κλίμα, και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών στην Τοπική Κοινότητα Ωρωπού, ξεκίνησαν χθες οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Μαρίνας.

Πλήθη πιστών συνέτρεξαν στη γραφική και πολύ όμορφη εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα της Αγίας και να λάβουν την χάρη της.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ, Γενικός Αρχιερατικός Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Κηφισιάς, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη μας, ο οποίος μίλησε στους πιστούς για την ψυχική δύναμη και την βαθιά πίστη της Αγίας Μαρίνας, που την οδήγησαν στην σθεναρά ομολογία και το φριχτό μαρτύριο.

Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας, στους δρόμους του χωριού και μετά το πέρας του Εσπερινού, ξεκίνησε η πανήγυρη που συνδιοργανώθηκε από την εκκλησιαστική επιτροπή και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ασωπό», στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Χορευτικά των Τοπικών συλλόγων άνοιξαν τον χορό, με τον ιερέα της εκκλησίας Παπασπύρο, να δίνει το έναυσμα.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ.Θωμάς Ρούσης τίμησε με την παρουσία του την γιορτή, συνοδεύοντας τον Βουλευτή της ΝΔ κ. Οικονόμου Βασίλη.

Παρέστησαν επίσης: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιος Γκικάκης, ο Αντιδήμαρχος Ωρωπίων κ. Δάβρης Γιώργος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Μαραβέλια-Σαρκίρη Αναστασία και κ. Τσεκρεζής Χρήστος, οι Τοπικοί Πρόεδροι Ρόδης Λάμπρος, Λιθαδιώτης Γιώργος, Καζαμίας Θεοφάνης, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης.

Το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί και ο κόσμος συμμετείχε ενεργά στις εορταστικές εκδηλώσεις, στηρίζοντας το πανηγύρι του χωριού.

Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού