Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Αγ. Γεώργιος από τον Πολιτιστικό & Πνευματικό Όμιλο Νέων Παλατίων

Την Κυριακή 23 Απριλίου στις 18.00μμ. ο Πολιτιστικός και Πνευματικός Όμιλος Νέων Παλατίων διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς τιμώντας τη γιορτή του Αγ. Γεωργίου στην πλατεία της εκκλησίας στα Ν. Παλάτια.

Η θαυματουργή και ιερή εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, από τα Παλάτια της Μικράς Ασίας, φυλάσσεται ως ιερό κειμήλιο στο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Νέα Παλάτια Ωρωπού. Παραδοσιακά ο Πολιτιστικός & Πνευματικός Όμιλος Νέων Παλατίων τίμησε και φέτος τον προστάτη του Άγιο Γεώργιο, με έθιμα και μελωδίες από την χαμένη πατρίδα.

Η χορωδία του Ομίλου τραγούδησε και το χορευτικό έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση γύρω από την εικόνα του Αγ. Γεωργίου προσφέροντας ένα υπέροχο και ποιοτικό χορευτικό θέαμα στο κοινό που παρακολουθούσε.

Ο Πρόεδρος κ. Μιλιόγλου καλωσόρισε και ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν, στέλνοντας τις ευχές του προς όλους.

Στη μεγάλη γιορτή παρέστησαν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Μπούρας, καθώς επίσης και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Ο χορός του Άη Γιώργη (ο χορός της δρακοκτονίας), ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, το απόγευμα, ήταν ο πιο χαρακτηριστικός και αγαπητός των Παλατιών, μιας και κρατούσε αρκετές ώρες και έτσι οι νέοι με τις νέες είχαν την ευκαιρία να βρεθούν, να γνωριστούν και να ζευγαρώσουν.
Το έθιμο του χορού συνεχίζει να αναβιώνει μέχρι και σήμερα, στην πλατεία μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Νέα Παλάτια Ωρωπού, με την εικόνα του Άη Γιώργη, την φερμένη απ΄ τα παλιά Παλάτια της νήσου του Μαρμαρά, να στέκει στην μέση του χορού φέρνοντας μνήμες από τις χαμένες πατρίδες και αναζωπυρώνοντας τις παραδόσεις των προγόνων.