Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Πολιούχος της Σκάλας Ωρωπού Πρωτόκλητος Απόστολος Ανδρέας

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε, σήμερα, 30 Νοεμβρίου, η μνήμη  του Πολιούχου της Σκάλας Ωρωπού, Πρωτόκλητου Απόστολου Ανδρέα στον ομώνυμο ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνα κ.κ. Κύριλλου πλαισιωμένος από τους ιεροκήρυκες Πανοσιολογιότατους Αρχιμανδρίτη π. Νικάνωρα και π. Τίμωνα, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Νέας Ερυθραίας π. Αθανάσιο Ντέτσικα, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ωρωπού και Καπανδριτίου εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα, Αιδεσιμολογιότατο πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο Παπαχαραλάμπους τον Εφημέριο Νέων Παλατίων π. Νικόλαο, τον Εφημέριο Χαλκουτσίου π. Τιμόθεο, τον Εφημέριο Καλάμου π. Μιχάλη. τον Εφημέριο Συκάμινου π. Ευάγγελο και τον Εφημέριο Μαρκοπούλου π. Αναστάσιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πέριξ του Ιερού Ναού η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της ΚΕΔΩ και του Συλλόγου Κρητών Ωρωπού.

Στην Θεία Λειτουργία και την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας παρέστησαν οι Δήμαρχοι  Ωρωπού Γ. Γιασημάκης και Τανάγρας Β. Περγάλιας, οι Βουλευτές Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου, Πάνος Σκουρολιάκος, οι Πολιτευτές Β. Κόλλια και Γ. Καραμέρος, οι  Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Ν. Πέππας και Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δήμου Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος, ο πρώην Δήμαρχος Θ. Ρούσσης, οι Αντιδήμαρχοι Αν. Γαζβινιάν, Ν. Τζεβελέκος, Γ. Αρμμυριώτης, Γ. Κανελλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δερβενοχωρίων Σπ. Σταμάτης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ Άγγελος Χατζηιωάννου και ΝΠΔΔ Αγγ. Καλύβας, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ωρωπού Χρήστος Τσεκρεζής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ.  Καμπιώτης, Κ. Λίτσας, ο τοπικός Σύμβουλος Αυλώνα Θ. Μακροδημήτρης και Χαλκουτσίου Γ. Λιθαδιώτης, ο Διοικητής του Τ/Α Ωρωπού Αλέξης Ξαρχουλάκος, ο διοικητής του Α/Τ Ωρωπού Κ. Μακρής και ο υποδιοικητής Χρ. Γκουζιώτης, εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων, των φορέων, του εμπορικού κόσμου  και πλήθους πιστών.