Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο στρατόπεδο Λοχαγού Ι. Ράπτη στο Πολυδένδρι η Αγία Βαρβάρα

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, σήμερα, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στο Στρατόπεδο Πυροβολικού του  Λοχαγού Ίωάννη Ράπτη στο Πολυδένδρι.

Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία παρέστη ο Διοικητής του στρατοπέδου Αντισυνταγματάρχης Σέργης Ιάκωβος, οι αξιωματικοί και οι οπλίτες, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού και Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Δέδες,  απόστρατοι αξιωματικοί του Πυροβολικού, η κα Λόλα Νταϊφά, συγγενείς των στρατεύσιμων της μονάδας και πολλοί προσκεκλημένοι.

Ακολούθησε Δοξολογία στον Ι.Ν. του στρατοπέδου και εν συνεχεία η ανάγνωση της Ημερήσιας Διάταξης του Αρχηγού ΓΕΣ Χαράλαμπου Λελούση, για την γιορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Βαρβάρας και τους ηρωικούς αγώνες του Πυροβολικού  στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο Μακεδονικό Αγώνα την Μικρασιατική εκστρατεία, αλλά και μέχρι σήμερα. όπου  με την παρουσία του αποτελεί ασπίδα προστασίας  της εθνικής, εδαφικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της χώρας μας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν με δεξίωση της ηγεσίας του Στρατοπέδου. όπου προσφέρθηκαν οι πατροπαράδοτοι λουκουμάδες και κονιάκ, όπως επιτάσσει το έθιμο, καθώς η Αγία Βαρβάρα καθιερώθηκε ως προστάτης του Πυροβολικού το 1829

Την 4η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, στο τότε νεοσύστατο «Τάγμα Πυροβολιστών», όπως ονομαζόταν, έγινε ο πρώτος εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας ως προστάτιδας του Πυροβολικού. Στους επισκέπτες προσφέρθηκαν λουκουμάδες με κονιάκ. Το ίδιο έγινε και την επόμενη χρονιά και χρόνο με τον χρόνο καθιερώθηκε ως παράδοση.