Με λαμπρότητα η γιορτή των Αγίων Αναργύρων στο Χαλκούτσι Δήμου Ωρωπού

Με θρησκευτική λαμπρότητα τελέστηκε, το απόγευμα της  Πέμπτης  30 Ιουνίου, ο Πανηγυρικός  Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας, στον εορτάζοντα  Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο Χαλκούτσι του Δήμου Ωρωπού. Χοροστάτησαν ιερείς της περιοχής.

Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η περιφορά της ιερής εικόνας στην παραλία και στην πλατεία του γραφικού χωριού.

Στον Εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γ. Γιασημάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Τρομπούκης, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Γαζβινιάν, Γιώργος Παπαγιάννης, Νίκος Τζεβελέκος, Βαγγέλης Ηλιάσκος, Γιώργος Αρμυριώτης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. Άγγελος Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Παναγιώτης Κιούσης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Οικονομικών Γιάννης Κανελλόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα ο Δημότης» Θωμάς Ρούσσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Δημιουργίας» Διονύσης Καμπιώτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Μπιλίρης, Φώτης Χρυσούλας, Χρήστος Μίχας και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Σταύρου.

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Λίτσας, ο πρώην Δήμαρχος ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χαλκουτσίου Γιώργος Λιθαδιώτης, ο Αντιπρόεδρος Θανάσης Κακαζάνης, η Σύμβουλος Γεωργία βάθη-Γαζβινιάν, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Σκάλας Ωρωπού Χριστόφορος Κούτσουρης, Μαρκοπούλου Μιχάλης Λαγός, Αυλώνα Θωμάς Μακροδημήτρης, καθώς και πλήθος πιστών.

Οι Κοσμάς και Δαμιανός ήταν γιατροί και μαρτύρησαν στην Ρώμη καθώς δολοφονήθηκαν από το δάσκαλό τους στην Ιατρική και η μνήμη τους εορτάζεται την 1η Ιουλίου. Δεν είναι όμως οι μοναδικοί Άγιοι που ονομάζονται Ανάργυροι. Είναι και αρκετοί άλλοι, όπως οι Κύρος και Ιωάννης, Σαμψών και Διομήδης, Μώκιος και Ανίκητος, Θαλλελαίος και Τρύφων κ.λ.π. που επίσης δοξάζονται για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και κυρίως για την ιατρικές τους υπηρεσίες.