Με λαμπρότητα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Ωρωπό

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Δήμο Ωρωπού  η 78η επέτειος του ιστορικού ΌΧΙ του Ι. Μεταξά, που σήμανε και την είσοδο της Ελλάδας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά του Γερμανοϊταλικού άξονα.

Η Σκάλα Ωρωπού ντύθηκε στα γαλανόλευκα  για να τιμήσει την εθνική επέτειο  του ΟΧΙ στα φασιστικά σχέδια της ναζιστικής  Γερμανίας να κατακτήσει την Ευρώπη  και έγινε η αφορμή οι Έλληνες να γράψουν  χρυσές σελίδες ανδρείας στα βουνά της Πίνδου.

Πάνω από 80 εκατ. άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στην Ελλάδα η ναζιστική θηριωδία είχε σαν απολογισμό, τουλάχιστον, 150  Ολοκαυτώματα, δεκάδες χωριά να ξεκληριστούν, συνολικά, 750 χιλιάδες νεκρούς μεταξύ των οποίων  χιλιάδες γυναικόπαιδα  και απίστευτες φρικαλεότητες. Ενώ καταστράφηκαν όλες οι υποδομές της χώρας κυρίως κατά την υποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων κατοχής, κλάπηκαν ιστορικά κειμήλια, βεβηλώθηκαν ιστορικά μνημεία  και κάηκαν πολύτιμα βιβλία.

Από το πρωί, σήμερα, πλήθος κόσμου κατέκλυσε  την παραλιακή Λεωφόρο Γ. Δροσίνη, για να παρακολουθήσει, με σύμμαχο τον καιρό, την μεγάλη μαθητική παρέλαση.

Προς συγκίνηση όλων, στην παρέλαση συμμετείχε και το Ειδικό Σχολείο Χαλκουτσίου, όπου οι μαθητές παρέλασαν αποσπώντας τα χειροκροτήματα όλων. Ένα ακόμα μήνυμα χαράς και ελπίδας ότι όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να υπάρχει αποδοχή, καλή διάθεση, πίστη και αγάπη σε κάθε βήμα.

Η μαθητική νεολαία του Δήμου Ωρωπού αλλά και Σύλλογοι, με το υπερήφανο παράστημα τους τίμησαν επάξια τους αγωνιστές του ‘40, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι η πατρίδα μας μπορεί, ενωμένη με τη συνδρομή όλων  να προσδοκά, με πρωτοπόρο  τη νέα γενιά, καλύτερες μέρες.

Οι γονείς καμάρωσαν τα παιδιά τους και αυτά απέσπασαν δίκαια το θερμό χειροκρότημα όλων.

Πριν την παρέλαση, στην πλατεία Ηρώων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τους αιδεσιμολογιότατους π. Νικόλαο και Αντώνιο και κατατέθηκαν στεφάνια από τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος, μαθητές των Σχολείων, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και φορείς.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού απηύθυνε χαιρετισμό, όπου αναφέρθηκε στην ηρωισμό των Ελλήνων στο ελληνοαλβανικό μέτωπο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και οι σημερινοί Έλληνες είναι σε θέση να οδηγήσουν την πατρίδα σε ένα καλύτερο αύριο αλλά και να αγωνιστούν αν χρειαστεί να διαφυλάξουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.