Με λαμπρότητα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Σκάλα Ωρωπού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Δήμο Ωρωπού  η επέτειος του ιστορικού ΟΧΙ του Ι. Μεταξά, που σήμανε και την είσοδο της Ελλάδας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά του Γερμανοϊταλικού άξονα.

Η Σκάλα Ωρωπού ντύθηκε στα γαλανόλευκα  για να τιμήσει την εθνική επέτειο  του ΟΧΙ στα φασιστικά σχέδια της ναζιστικής  Γερμανίας να κατακτήσει την Ευρώπη  και έγινε η αφορμή οι Έλληνες να γράψουν  χρυσές σελίδες ανδρείας στα βουνά της Πίνδου.

Πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Γεωργίου Νέων Παλατίων, από τον πατέρα Αντώνιο, παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη.

Ακολούθως έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος, μαθητές των Σχολείων, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και φορείς.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Ωρωπού αναφέρθηκε στο επίκαιρο μήνυμα της σημερινής ημέρας που πηγάζει μέσα από την ανδρεία των Ελλήνων αλλά και την ενότητα που τους βοήθησε να γράψουν το έπος του ΄40.

Ακολούθως, με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου κατέκλυσε  την παραλιακή Λεωφόρο Γ. Δροσίνη, για να παρακολουθήσει, την μεγάλη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Η μαθητική νεολαία του Δήμου Ωρωπού, τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου, Σύλλογοι και Φορείς του Δήμου Ωρωπού, με το υπερήφανο παράστημα τους τίμησαν επάξια τους αγωνιστές του ‘40, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι η πατρίδα μας μπορεί, ενωμένη με τη συνδρομή όλων να προσδοκά, με πρωτοπόρο  τη νέα γενιά, καλύτερες μέρες.

*Πάνω από 80 εκατ. άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στην Ελλάδα η ναζιστική θηριωδία είχε σαν απολογισμό, τουλάχιστον, 150  Ολοκαυτώματα, δεκάδες χωριά να ξεκληριστούν, συνολικά, 750 χιλιάδες νεκρούς μεταξύ των οποίων  χιλιάδες γυναικόπαιδα  και απίστευτες φρικαλεότητες. Ενώ καταστράφηκαν όλες οι υποδομές της χώρας, κυρίως, κατά την υποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων κατοχής, κλάπηκαν ιστορικά κειμήλια, βεβηλώθηκαν ιστορικά μνημεία  και κάηκαν πολύτιμα βιβλία.