Με λαμπρότητα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Τανάγρας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με σύμμαχο το πολύ καλό καιρό, γιορτάστηκε και φέτος, η  ιστορική επέτειος του «ΟΧΙ» του ΄40, στα αλβανικά σύνορα και η αντίσταση κατά του ιταλογερμανικού φασισμού, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου  Τανάγρας.

Επίκεντρο του εορτασμού το Σχηματάρι όπου τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην οποία παρέστη ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας. Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σπύρος Νικολάου, ο Διοικητής της 114 ΠΜ, εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Κόκκαλης και Ξενοφών Χαρίσης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Ράνια Χόντζια, καθώς και τοπικοί Σύμβουλοι.

Ακολούθως τελέστηκε  επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων στη κεντρική πλατεία.  Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στην οδό Κουκουλέζα την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες.

Κατά την παρέλαση για μια ακόμη χρονιά επιβεβαιώθηκε η πολυπολιτισμική ταυτότητα της περιοχής, καθώς την ελληνική σημαία κρατούσαν με περηφάνια και αλλοδαποί μαθητές οι οποίοι φοιτούν στα σχολεία της περιοχής, κάτι που δείχνει  δείχνει την αγαστή συνύπαρξη διαφορετικών λαών οι οποίοι τιμούν τους αγώνες του έθνους μας και αισθάνονται Έλληνες στη ψυχή.