Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Ωρωπό

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Δήμο Ωρωπού η 77η επέτειος του ιστορικού ΌΧΙ του Ι. Μεταξά που σήμανε και την είσοδο της Ελλάδας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά του Γερμανοιταλικού άξονα.

Η Σκάλα Ωρωπού ντύθηκε στα γαλανόλευκα  για να τιμήσει την εθνική επέτειο  του ΟΧΙ στα φασιστικά σχέδια της φασιστικής Γερμανίας να κατακτήσει την Ευρώπη  και έγινε η αφορμή οι Έλληνες να γράψουν  χρυσές σελίδες ανδρείας στα βουνά της Πίνδου.

Από το πρωί, σήμερα, πλήθος κόσμου κατέκλυσε το πρωί την παραλιακή Λεωφόρο Γ. Δροσίνη, για να παρακολουθήσει, με σύμμαχο τον καιρό, την μεγάλη μαθητική παρέλαση.

Η μαθητική νεολαία του Δήμου Ωρωπού αλλά και Σύλλογοι, με το υπερήφανο παράστημα τους τίμησαν επάξια τους αγωνιστές του ‘40, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι η πατρίδα μας μπορεί να προσδοκά από τη νέα γενιά καλύτερες μέρες.

Οι γονείς καμάρωσαν τα παιδιά τους και αυτά απέσπασαν δίκαια το θερμό χειροκρότημα όλων.

Πριν την παρέλαση, στην πλατεία Ηρώων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τους αιδεσιμολογιότατους π. Νικόλαο και Αντώνιο και κατατέθηκαν στεφάνια από τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, τους εκπροσώπους σωμάτων ασφαλείας, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής, τα σχολεία και φορείς.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, όπου αναφέρθηκε στην ηρωισμό των Ελλήνων στο ελληνοαλβανικό μέτωπο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και οι σημερινοί Έλληνες είναι σε θέση να οδηγήσουν την πατρίδα σε ένα καλύτερο αύριο αλλά και να αγωνιστούν αν χρειαστεί να διαφυλάξουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.