Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Σκάλα Ωρωπού

Ντύθηκε στα γαλανόλευκα η Σκάλα Ωρωπού για να γιορτάσει με λαμπρότητα την 196η επέτειο της 25ης Μαρτίου. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε σήμερα το πρωί την παραλιακή λεωφόρο Γ. Δροσίνη, για να παρακολουθήσει, με σύμμαχο τον καιρό, την μεγάλη μαθητική παρέλαση.

Η μαθητική νεολαία του Δήμου Ωρωπού αλλά και Σύλλογοι, με το υπερήφανο παράστημα τους τίμησαν επάξια τους αγωνιστές του 1821, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι η πατρίδα μας μπορεί να προσδοκά από τη νέα γενιά καλύτερες μέρες.

Οι γονείς καμάρωσαν τα παιδιά τους και αυτά απέσπασαν δίκαια το θερμό χειροκρότημα όλων.

Πριν την παρέλαση, στην πλατεία Ηρώων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τους αιδεσιμολογιότατους π. Νικόλαο και Αντώνιο και κατατέθηκαν στεφάνια από τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, τους εκπροσώπους σωμάτων ασφαλείας, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής, τα σχολεία και φορείς.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, όπου αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα του 1821 και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και οι σημερινοί Έλληνες είναι σε θέση να οδηγήσουν την πατρίδα σε ένα καλύτερο αύριο αλλά και να αγωνιστούν αν χρειαστεί να διαφυλάξουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.