Με λαμπρότητα το Σχηματάρι γιόρτασε τους πολιούχους Παμμεγίστους Ταξιάρχες

 

Με θρησκευτική λαμπρότητα γιόρτασε, χθες, το Σχηματάρι, τη μνήμη των  Πολιούχων  Παμμεγίστων Ταξιαρχών   Μιχαήλ και Γαβριήλ παρουσία των πολιτικών, αυτοδιοικητικών, στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής της ΚΕΔΩ.

  

Από νωρίς εκατοντάδες πιστοί είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και τον προαύλιο χώρο για να προσκυνήσουν τη σεπτή εικόνα.

Το πλήθος με κατάνυξη ακολούθησε και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του Σχηματαρίου όπου όλοι οι δρόμοι και τα σπίτια ήταν φωταγωγημένα. Αρκετοί ακολούθησαν τη παράδοση αναμένοντας την Περιφορά της Εικόνας έξω από τα σπίτια ή τα καταστήματά τους με αναμμένο ένα κερί και το θυμίαμα.

Στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν  ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικόλαος Θηβαίος και της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Υποδιοικητής της 114 ΠΜ , οι  πρώην Βουλευτές Μιχάλης Γιαννάκης και Γιάννης Καράμπελας  η Πολιτευτής κα Λουκία Θεοδώρου Μαγουλά, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ.  Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Αναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιάννης Περγαντάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Σπύρος Ψυχογιός,  οι Δήμαρχοι Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης,  Διρφύων και Μεσσαπίων  κ. Γιώργος Ψαθάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχ. Κουρουτός, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ηλίας Δημητρίου, Γιάννης Αναστασίου, και  Κώστας Λαμψάνης,  ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΤ κ. Αλέξανδρος Ανυφαντής, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΤ κ. Διομήδης Δριχούτης,, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γωγώ Καμπιώτου, Ελένη Ζαφειροπούλου, Ξενοφών Χαρίσης,  Γιώργος Βουγέσης, Χρήστος Σαμουρέλης, Αντώνης Κανέλλος, Νίκος Βρατσιώτης, Κώστας Αναστασίου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλιθέας κ. Γ Καφούνης, ο Πρόεδρος  της Τ.Κ. Σχηματαρίου κ. Σπύρος Βρούβας και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Τανάγρας κ. Αντώνης Μπελεγράτης, ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου,   Δρ. Σπύρος Παπαιωάννου, η κα Τζούλη Κούτσουρη υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη “Πρώτα ο Δημότης” του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Δηλεσίου κ. Γιώργος Μούσιος και Κώστας Διονυσόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων.