Με λαμπρότητα το Σχηματάρι γιόρτασε τους πολιούχους Παμμεγίστους Ταξιάρχες

Με θρησκευτική λαμπρότητα γιόρτασε, χθες, στο Σχηματάρι, τη μνήμη των  Πολιούχων  Παμμεγίστων Ταξιαρχών   Μιχαήλ και Γαβριήλ παρουσία των πολιτικών, αυτοδιοικητικών, στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής της ΚΕΔΩ.

Από νωρίς εκατοντάδες πιστοί είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και τον προαύλιο χώρο για να προσκυνήσουν τη σεπτή εικόνα.

Το πλήθος με κατάνυξη ακολούθησε και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του Σχηματαρίου όπου όλοι οι δρόμοι και τα σπίτια ήταν φωταγωγημένα. Αρκετοί ακολούθησαν τη παράδοση αναμένοντας την Περιφορά της Εικόνας έξω από τα σπίτια ή τα καταστήματά τους με αναμμένο ένα κερί και το θυμίαμα.

Στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Διοικητής της 114 ΠΜ κ. Γεώργιος Κυριάκου, ο  πρώην Βουλευτής Μιχάλης Γιαννάκης η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά,  ο Προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Σπύρος Ψυχογιός, ο Περιφερειακός  Σύμβουλος  κ. Σπύρος Παπαχριστοδούλου,  ο Δήμαρχος Διρφύων και Μεσσαπίων  κ. Γιώργος Ψαθάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχ. Κουρουτός, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ηλίας Δημητρίου, Γιάννης Αναστασίου, Νίκος Πέτρου, Μαρία Νίκα, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΤ κ. Αλέξανδρος Ανυφαντής, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΤ κ. Διομήδης Δριχούτης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Τανάγρας κ. Γιάννης Γκίνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γωγώ Καμπιώτου, Ελένη Ζαφειροπούλου, Ξενοφών Χαρίσης, Πέτρος Λαμψάνης, Γιώργος Βουγέσης, Χρήστος Σαμουρέλης, Αντώνης Κανέλλος, Γρατσιώτης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλιθέας κ. Γ Καφούνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Οινοφύτων κ. Γ. Καμινιώτης και το Μέλος της Τ.Κ. Σχηματαρίου κ. Σπύρος Βρούβας.

Με θρησκευτική λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη των  Παμμεγίστων  Ταξιαρχών  και στη Δαφνούλα Δερβενοχωρίων, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος.

Στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Πέτρου και Μαρία Νίκα, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ.  Σπύρος Σταμάτης και Χρήστος Πέτρου, καθώς και Τοπικοί Σύμβουλοι.