Με μεγάλη επιτυχία η μουσική συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Ωρωπού

Με μια υπέροχη μουσική συναυλία  ολοκλήρωσε τα μαθήματα του Δημοτικού Ωδείου Ωρωπού (συμμετείχαν Ωρωπός και Καπανδρίτι), η Κ.Ε.Δ.Ω., την Παρασκευή  29  Ιουνίου 2018, στο χώρο των Παλαιών Φυλακών στη Σκάλα Ωρωπού.

Την μεγάλη μουσική γιορτή άνοιξε με το θερμό καλωσόρισμα της η υπεύθυνη της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Σουλτάνα Μαμμή, ενώ ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Φώτης Αποστολάρας αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ημέρα μουσικής την οποία ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια στο Παρίσι, ο τότε Υπουργός Πολιτισμού κ. Ζακ Λανγκ, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη μουσική στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο κ. Φώτης Αποστολάρας αναφέρθηκε στο έργο που παρήχθη στο Ωδείο και τόνισε ότι μέσα από τη μουσική τα παιδιά αποκτούν πνευματική καλλιέργεια, καλαισθησία και πάνω από όλα πειθαρχεία, γιατί χωρίς πειθαρχεία κανένας δεν μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα και να προοδεύσει. Μάλιστα τόνισε ότι ενώ πέρυσι  στο ωδείο φοιτούσαν 144 παιδιά φέτος έφτασαν τα 290.

Οι σπουδαστές των Δημοτικών Ωδείων του Δήμου Ωρωπού, παρουσίασαν την πρόοδο τους γεμίζοντας τον υπέροχα διαμορφωμένο χώρο με τις υπέροχες φωνές τους αλλά και με τις μελωδίες των μουσικών οργάνων.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν το φινάλε της βραδιάς, καθώς οι καθηγητές των Ωδείων μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές παίζοντας τραγούδια που ερμήνευσαν με τις μελωδικές φωνές τους οι μαθητές.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη μελωδική συνάντηση και καταχειροκρότησε τους εξαιρετικούς μουσικούς που ανέδειξε ο Δήμος Ωρωπού μέσα από τα μουσικά τμήματα της Κ.Ε.Δ.Ω. Η υπέροχη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των καθηγητών.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Στέφανο Δάβρη και στις υπεύθυνες κ. Σουλτάνα Μαμμή και Ελεάνα Καπράνου, καθώς και στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Ωρωπού κ. Φώτη Αποστολάρα, στους καθηγητές και σε όλους τους μαθητές για την άψογη δουλειά τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Στέφανος Δάβρης,  η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Ωρωπού κ. Αναστασία Μαραβέλια, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Νέων Παλατίων κ. Αντώνης Καζαμίας, το Μέλος της ΚΕΔΩ, κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, καθώς επίσης η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκαμίνου κα Ρούλα Δάβρη.

Η συναυλία πλαισιώθηκε από Έκθεση Εικαστικών, των τμημάτων Αγιογραφίας, Ψηφιδωτού, Κοπτικής Ραπτικής και Φωτογραφίας.